Spicy Thai Basil Chicken

Pad kra pao gai som denne kalles for på thai, er en av våre to-go hverdagsretter når vi har det travelt, men virkelig ønsker noe smakfullt og enkelt. Denne tar deg maks 20 min å lage (+ litt til om du ikke allerede har risen klar), og sausen er så anvendelig at den kan brukes til med kjøttdeig, tofu eller andre proteiner 🙂 Denne sammen med en varm bolle ris og thai sprøstekt egg er virkelig definisjonen på comfort-food for oss.

Her har du versjonen med kjøttdeig.

Ingredienser for 2-3 porsjoner

 • 600 g lårfilet av kylling

 • 6 fedd hvitløk

 • 2-10 thai chili (velg styrken selv)

 • 1 pakke thai holy basil (bruker kun bladene)

 • 2 ss olje til steking

 • SAUS
 • 2 ss østerssaus

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ss mørk soyasaus

 • 1/2-1 ss sukker

 • 1/2 ss fiskesaus

 • THAI EGG
 • 2-3 egg

 • Olje til steking

 • Fiskesaus (valgfritt)

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk stories/høypunkter 

 1. Del kyllingen i små spisestore biter på ca. 2×2 cm. Bland deretter sausen sammen i en bolle( les tips).
 2. Bank hvitløk og chili sammen i en morter og pistill. Dersom du ikke har dette, kan du bruke kjevle eller kjøkkenhammer og banke i en pose. Ikke for fin, bare slik at aromaen kommer ut og hvitløken er knust.
 3. Varm olje i en panne på middels høy varme og tilsett chili og hvitløks-blandingen. Freses i 1 min, før du tilsetter kyllingen. Stekes i ca. 3-4 min så kyllingen er nesten helt gjennomstekt. Ha oppi sausen og i 1-2 minutter til, før du tilsetter thai basillikum blader. Vend godt sammen en gang så er denne klar.
 4. For å steke eggene kan du ha minst 1 cm høy olje en panne/wok panne på middels høy varme. Vent til oljen er ordentlig varm før du klekker eggene oppi slik at de ikke treffer hverandre, eller stek et av gangen.
 5. Det skal begynne å boble fortløpende, og da øser du noen spiseskjer med den varme olje over eggene. Etter noen minutter vil du får sprø og gyllenbrune kanter rundt egget, og juster tiden selv etter hvor rennende du foretrekker plommen.
 6. Serveres med ris, egg og gjerne litt fiskesaus over egget om du ønsker.

TIPS:

 • Bruker du kinesisk mørk soyasaus, kan du bruke 1 ss sukker i sausen. Dersom du bruker thai mørk soysaus som er tykkere og mørkere, kan du justere sukkermengden noe.
 • Kyllingbryst kan også brukes i stedet for lårfilet.
 • Thai holy basil er essensiell i denne oppskriften og kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Finner du ikke dette kan du erstatte med vanlig thai basillikum.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*