Stekt Ris Med Kylling

God lørdag!

Da jeg hadde avstemning om hvilken oppskrift dere ønsket først, var det soleklart denne stekte risen som tok tronen 🙂 Kanskje ikke så rart, for stekt ris er også veldig populær hos oss; både til lunsj, middag og spesielt i lunsjboksen om du har noe til overs. Her får du saftig kylling og fargerike tilbehør, og de gode smakene er enkle å like for både store og små.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • KYLLING MARINADE
  • 250 lårfilet av kylling

  • 1 ss soyasaus

  • 1/2 ts pepper

  • SAUS
  • 1 ss mørk soyasaus

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss østerssaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss vann

  • 1 ts sukker

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • ANNET
  • 500 g kokt jasmine ris (ca. 250-275 g ukokt)

  • 100 g frosne erter

  • 2 egg

  • 1 gulrot i terninger

  • 1 hakket vårløk

  • 1 hakket løk

  • 1 fedd hakket hvitløk

  • Olje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med dele kyllingen i spisestore biter og marineres i minst 10 minutter mens du forbereder grønnsakene og blander sammen sausen.
  2. Deretter varmer du en panne på medium høy varme med 1 ss olje. Når pannen er varm, visper du sammen to egg og tilsetter det i oljen. Bruk spisepinne eller slikkepott til å lage sirkler til du får en myk og saftig eggerøre konsistens. Legg eggene over på en tallerken.
  3. Videre kan du frese hvitløk og løk i samme panne med olje på medium høy varme. Når hvitløken har fått en lys gyllenbrun farge, tilsetter du kyllingen og steker til gjennomstekt.
  4. Ha oppi gulrøtter og erter og stek i 2 min til før du tilsetter kokt ris sammen med sausen, og blander godt i ca 3-4 min så sausen trekker seg til. Legg tilbake eggene og tilsett vårløk. Blandes godt en siste gang, smake til, så er denne klar til servering.
  5. Vi liker å servere med ekstra Sriracha her hjemme for en god kick. Du kan også ha på chili flakes eller lignende om du ønsker.

Kokeboka mi kan bestilles her 🙂

TIPS:

  • Jeg bruker alle sauser fra Lee Kum Kee i denne oppskriften, som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Anbefaler å bruke en nøytral og mild soyasaus som ikke er for salt.
  • Mørk soyasaus gir en veldig fin farge til risen, men om du ikke har tilgang, kan du sløyfe denne og smake til med litt mer soyasaus og østerssaus om ønskelig.
  • Lyst på denne med biff? Sjekk oppskriften her!

God helg,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*