God lørdag!
Da jeg hadde avstemning om hvilken oppskrift dere ønsket først, var det soleklart denne stekte risen som tok tronen 🙂 Kanskje ikke så rart, for stekt ris er også veldig populær hos oss; både til lunsj, middag og spesielt i lunsjboksen om du har noe til overs. Her får du saftig kylling og fargerike tilbehør, og de gode smakene er enkle å like for både store og små.
Ingredienser for 4 porsjoner
- KYLLING MARINADE
250 lårfilet av kylling
1 ss soyasaus
1/2 ts pepper
- SAUS
1 ss mørk soyasaus
1 ss soyasaus
1 ss østerssaus
1 ss sesamolje
1 ss vann
1 ts sukker
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
- ANNET
500 g kokt jasmine ris (ca. 250-275 g ukokt)
100 g frosne erter
2 egg
1 gulrot i terninger
1 hakket vårløk
1 hakket løk
1 fedd hakket hvitløk
Olje til steking
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- Start med dele kyllingen i spisestore biter og marineres i minst 10 minutter mens du forbereder grønnsakene og blander sammen sausen.
- Deretter varmer du en panne på medium høy varme med 1 ss olje. Når pannen er varm, visper du sammen to egg og tilsetter det i oljen. Bruk spisepinne eller slikkepott til å lage sirkler til du får en myk og saftig eggerøre konsistens. Legg eggene over på en tallerken.
- Videre kan du frese hvitløk og løk i samme panne med olje på medium høy varme. Når hvitløken har fått en lys gyllenbrun farge, tilsetter du kyllingen og steker til gjennomstekt.
- Ha oppi gulrøtter og erter og stek i 2 min til før du tilsetter kokt ris sammen med sausen, og blander godt i ca 3-4 min så sausen trekker seg til. Legg tilbake eggene og tilsett vårløk. Blandes godt en siste gang, smake til, så er denne klar til servering.
- Vi liker å servere med ekstra Sriracha her hjemme for en god kick. Du kan også ha på chili flakes eller lignende om du ønsker.
Kokeboka mi kan bestilles her 🙂
TIPS:
- Jeg bruker alle sauser fra Lee Kum Kee i denne oppskriften, som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Anbefaler å bruke en nøytral og mild soyasaus som ikke er for salt.
- Mørk soyasaus gir en veldig fin farge til risen, men om du ikke har tilgang, kan du sløyfe denne og smake til med litt mer soyasaus og østerssaus om ønskelig.
- Lyst på denne med biff? Sjekk oppskriften her!
God helg,
Klem TuTu