Hong Kong Mango Crepe Cake

Nå som vi nærmer oss sesongslutt av supersøte pakistanske mangoer, har jeg laget denne nydelige desserten som virkelig skal dekke cravingsen for en stund 🙂 Da vi var i Hong Kong var disse en av de faste to-go dessertene vi alltid kjøpte. Gule og tynne pannekaker fylt med krem og en stor og søt skive mango i midten. Disse ble servert superkalde, noe som virkelig ga den avkjølende og friske effekten i den hete varmen i byen. Ikke minst er de enkle å lage, og virkelig en delikat dessert å servere i helgen 🙂

ingredienser til 8 pannekaker

 • RØRE
 • 2 kalde egg i large

 • 250 ml kald melk

 • 75 g sukker

 • 25 g smeltet smør

 • 100 g hvetemel

 • 1 ts vanilje sukker

 • KREMFLØTE
 • 300 ml kremfløte

 • 1,5 – 2 ss melissukker

 • 1 ts vaniljesukker

 • TILBEHØR
 • Litt smør til steking

 • Gul konditorfarge

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Først starter du med å røre sammen egg og sukker med en spiralvisp. Tilsett mel, vaniljesukker og visk røren sammen før du tilsetter 1/3 av melken oppi. Rør godt opp slik at røren blir klumpefri og tilsett resten av melken.
 2. Ha helt til slutt i smøret og konditorfarge, røres godt opp og dekk bollen. La den avkjøles i kjøleskapet i 20-30 min. Kan fint lages flere timer i forveien eller kvelden før.
 3. I mellomtiden kan du piske kremfløte, melis og vaniljesukker til den blir akkurat stiv (smak til etter hvor søt du foretrekker den). Legges kald i kjøleskapet.
 4. Skrell mangoene og skjær av de to store bitene langs steinen. Kutt av langs alle fire kantene slik at du får en fin avlang rektangel bit. Deles hver bit i to slik at du får 8 biter (ca.5×5 cm) til sammen av alle fire mangoene. Legges kald i kjøleskapet.
 5. Her bruker jeg en nonstick panne som er ca. 19 cm i diameter. Varm pannen på middels varme med litt smør som du smører jevnt ut.
 6. Røren skal ligge på ca. 500 ml, så hver pannekake kan måles opp til 60 ml, eller 1/4 målekopp om du bruker det.
 7. Hell røren i pannen på meidum varme, fordel den rundt. Stekes i ca. 3 minutter, men her kan tiden variere. Du vet pannekaken er klar når kantene begynner å løsne, og du ser små bobler i midten. Vi skal kun steke på en side og ønsker en lys gyllenbrun farge. Ta de ut over på en rist til avkjøling.
 8. Når pannekakene er avkjølte kan du legge en og en med stekesiden opp på et brett. Tilsett 2 ss med pisket krem i midten av pannekaken. Smør den litt ut slik at den blir litt større enn mangobiten. Plasser en mango over kremen og dekk med 2 ss til med krem. Brett først kantene over kremen og overlapper hverandre. Til slutt bretter du inn de to resterende sidene slik at du får en stram og tettpakket firkant.
 9. Legges med brettene ned og avkjøpes i kjøleskapet i minst 30 minutter til 1 time slik at de blir ordentlig kalde og gode. Disse holder seg gode opptil 2 dager i kjøleskapet.

TIPS:

 • Finner du ikke pakistanske mango, kan du fint bruke mangoer fra vanlig dagligvare. Velg gjerne de som er myke og spiseklare slik at de er søtest mulig.
 • Andre frukt og bær som kiwi, jordbær og melon kan også brukes. Da kan du tilpasse konditorfarge til røren etter hvilken frukt det er på innsiden.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*