Spicy Thai Basil Pork

Også kalt for Pad Ga Pao, må være en av de enkleste rettene jeg noen gang har laget fra thai kjøkkenet 🙂 Her får du frem de mest aromatiske og autentiske smakene på utrolig kort tid. Super enkel å lage og smaker helt himmelsk sammen med kokt ris og speilegg.

Har du det travelt er denne middagen på under 20 min perfekt for deg 🙂

Ingredienser for 2-3 porsjoner

  • 400 g svinekjøttdeig

  • 1 pakke holy basil

  • 1 hakket sjalottløk

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 1 thai chili i tynne skiver

  • SAUS
  • 2 ss vann

  • 1 ss oystersaus

  • 1 ss soysaus

  • 1 ss fiskesaus

  • 2 ts brunt sukker (vanlig sukker kan også brukes)

  • 1/2 ts dark soyasaus

  • TILBEHØR
  • Ris for 2-3 porsjoner

  • 2-3 speilegg

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk stories/høypunkter 🙂

  1. Fres hakket hvitløk, sjalottløk og chili i ca. 2 min i medium høy varme.
  2. Ha oppi kjøttdeig og stek det til kjøttet blir gjennomstekt.
  3. I mellomtiden blander du sammen alle ingrediensene til sausen og kan også gjøre klar speilegg. Tilsett sausen i pannen og bland godt i ca. 2 min.
  4. Helt til slutt tilsetter du holy basil, og blander alle ingrediensene godt sammen i 1 min til.

Da er denne enkle, men utrolig smaksrike thai retten vår klar, dere 🙂 Serveres med speilegg og kokt ris. Om du ønsker kan du også ha litt fiskesaus over risen som vi gjør.

Ta også en titt på min splitter nye ukesmeny her 🙂

TIPS:

  • Du kan også bruke kylling kjøttdeig eller biff
  • Thai holy basil kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Jeg brukte Eat Me thai chili fra vanlig daglivare. Du kan også bruke vanlige små thai chili. Dersom du er redd for at det blir for sterkt, kan du gjerne frøene.

Ønsker dere en riktig fin dag, og sjekk gjerne Instagram høydepunkter for hele prosessen 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*