Stekt Nudler Med Biff

God mandag kjære lesere. Håper dere har fått en fin start på uken! 

Mandager pleier som regel å være en av de travleste dagene i uken, og man søker gjerne etter litt raskere muligheter til lunsj eller på middagsbordet. Derfor vil jeg dele en rask og god oppskrift med dere i dag. Nemlig den super populære kinesiske take-away retten, stekt nuddler med biff! 

Stekt nudler, og spesielt den unike konsistensen man får ved å bestille take-away, er noe som har vært mye etterspurt helt siden jeg startet Alt Asiatisk. I dag deler jeg “de hemmelige” ingrediensene og hvordan dere kan mestre denne retten hjemme 🙂 

Ingredienser for 4 posjoner

 •  300 g biff høyrygg

 • 1 ss maisenna

 • 1 ss matoljeolje

 • 2 ts vann

 • 1 ts natron

 • ¼ ts salt

 • NUDELSAUS
 • 1 dl vann

 • 2 ss oystersaus

 • 1 ss dark soyasaus

 • 1 ss light soyasaus

 • 1 – 1 ½ ss sukker

 • ¼ pepper

 • TILBEHØR
 • Eggenudler til 4 porsjoner 

 • 3 sjampinjonger

 • 1 boks bambus

 • ½ brokkoli

 • 1 fed hakket hvitløk

 • Matolje til steking

FREMGANGSMÅTE:

Hemmeligheten bak den unike biffkonsistensen er at den skal ligge i en marinade bestående av maisenna, natron, salt vann og matolje. Deretter stekes biffen i olje før den blandes med resten av ingrediensene.

Start med å kutte biffen opp i bite-size biter som er maks 0,5 cm tykke. Tilsett vann for å løse biffstykkene opp fra hverandre. Ha deretter i maisenna, natron og salt. Bland godt slik at alle bitene får i seg marinaden. Tilsett matoljen i til slutt, bland en siste gang før du setter bollen til side. Anbefales å bruke hansker, spisepinner, eller bare gjøre dette for hånd. 

Biffen marineres (minst 15 minutter) mens du kutter grønnsakene og lager sausen. Kok også nudler, men merk at du skal bare koke helt til nudlene løser seg opp fra formen sin i det kokende vannet. Den skal fortsatt være for hard (hardere enn al dente). Skyld med kaldt vann. 

Bland sammen alle ingrediensene i saus-listen over, og la den stå klar til steking. 

STEKING: 

Varm opp en del matolje, og legg biffen oppi. Prøv å løse biffen fra hverandre, slik at alle bitene blir stekt flatt i oljen. Stekes i ca. 2-3 minutter, eller til den får en fin brunfarge.

Plukk biffen ut av oljen. Ha gjerne biffen over i en rist og la oljen renne ut. 

Deretter heller du ut oljen og erstatter med litt ny matolje. Fres hakket hvitløk til de blir gyllenbrune på medium høy varme. Tilsett grønnsaker og biffen og stek i ca. 30 sekunder, før du skrur opp varmen på maks.

Tilsetter nudler, sausen og bland alle ingrediensene godt sammen. Merk at det kommer til å være en del saus i kasserollen, som på dette bildet. Dette er grunnen til hvorfor vi underkokte nudelen. Denne måten gjør at nudelen trekker i seg all sausen uten at den blir for bløt til servering. Bland godt hele tiden, til du ser at nudelen har trukket alt sausen inn. Dette tar ca. 3-4 minutter på høy varme. 

Da er det bare å servere og nyte denne herlige stekt nudlee Jeg bestiller nesten aldri stekt nudler mer etter at jeg begynte å lage denne på egenhånd. Så godt og så enkelt 🙂 

TIPS:

 • Jeg foretrekker en litt tyggemotstand på biffen og bruker derfor høyrygg, men dersom dere liker mørt kjøtt, bruk gjerne mørbrad eller indrefilet.
 • Dersom du bruker mørbrad eller indrefilet, kan det være greit å være litt skånsom når du marinerer biffen, ettersom kjøttet er mye mykere.
 • Jeg brukte eggenudler fra Santa Maria, men du kan gjerne kjøpe eggenudler fra asiatiske butikker eller andre merker også.
 • Ønsker dere andre oppskrifter på stekte nudler? Her finner dere hele samlingen 🙂
 • Andre retter med biff, finner dere her 🙂

Håper dere vil prøve å lage denne retten, og har dere noen spørsmål, eller forslag på andre oppskrifter, er det bare å kommentere under. Følg meg gjerne også på instagram og facebook for step-by-step video 🙂
Klem TuTu

8
Kommenter

Legg inn en kommentar

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Fan!
Guest
Fan!

Hei! Helt fantastisk blogg!! Og jeg håper du skal ha matkurs! 🙂 jeg har et lite ønske, er det mulig å lage et innlegg der du viser hva slags ingredienser du bruker? Typ bilde av de forskjellige typene soyasaus, oystersaus osv? 🙂

Ingrid
Guest
Ingrid

(jeg får ikke svart deg direkte på kommentaren) Vi har testet biff chop suey, innbakt kylling i appelsinsaus, five spice hoisin chicken og spicy dumplings! Orange chicken og spicy dumplings har vi laget to ganger allerede 😀 så har vi laget mango sago to ganger (det var noe av det beste vi har smakt!), mochi ice-cream og mitarashi dango. Jeg har lagt ut story av maten (og tagget deg) to ganger, og har fått masse tilbakemelding! Gleder oss til å prøve mer!

Ingrid
Guest
Ingrid

Jeg må bare få sagt hvor utrolig glad jeg er for å ha funnet denne bloggen!! Jeg og samboeren min elsker asiatisk mat, men vi har hatt en oppfatning av at det er vanskelig å lage og vanskelig å finne/få tak i ingredienser.. vi fant profilen din på instagram og videre bloggen din for ca en uke siden, og har bare laget retter fra bloggen sin siden! Selvfølgelig med tilhørende desserter, også herfra.. alt vi har smakt sliter vi med å rangere siden alt har vært så utrolig godt! Vi gleder oss til å prøve enda flere av oppskriftene dine!… Read more »

Tone Hansen
Guest
Tone Hansen

Skal det bære ingefær også oppi? 😊