Stekt Nudler Med Biff

PS! Sjekk gjerne min nyeste versjon av denne populære oppskriften her!

Stekt nudler, og spesielt den unike konsistensen man får ved å bestille take-away, er noe som har vært mye etterspurt helt siden jeg startet Alt Asiatisk. I dag deler jeg “de hemmelige” ingrediensene og hvordan dere kan mestre denne retten hjemme 🙂 

Ingredienser for 3-4 posjoner

 •  300 g biff mørbrad

 • 1 ss maisenna

 • 1 ss matolje

 • 1 ss vann

 • 1 ts natron

 • ¼ ts salt

 • NUDELSAUS
 • 1 dl vann

 • 2 ss oystersaus

 • 1 ss dark soyasaus

 • 1 ss light soyasaus

 • 1 ss sukker

 • ¼ ts pepper

 • TILBEHØR
 • Eggnudler til 4 porsjoner (200 g)

 • 3 sjampinjonger i skiver

 • 1 paprika i skiver

 • 1 boks bambus (225g)

 • ½ brokkoli i buketter

 • 1 fed hakket hvitløk

 • Matolje til steking

FREMGANGSMÅTE:

Hemmeligheten bak den unike biffkonsistensen er at den skal ligge i en marinade bestående av maisenna, natron, salt vann og matolje. Deretter stekes biffen i olje før den blandes med resten av ingrediensene.

Start med å kutte biffen opp i bite-size biter som er maks 0,5 cm tykke. Tilsett vann for å løse biffstykkene opp fra hverandre. Ha deretter i maisenna, natron og salt. Bland godt slik at alle bitene får i seg marinaden. Tilsett matoljen i til slutt, bland en siste gang før du setter bollen til side. Anbefales å bruke hansker, spisepinner, eller bare gjøre dette for hånd. 

Biffen marineres (minst 15 minutter) mens du kutter grønnsakene og lager sausen. Kok også nudler, men merk at du skal bare koke helt til nudlene løser seg opp fra formen sin i det kokende vannet. Den skal fortsatt være for hard (hardere enn al dente). Skyld med kaldt vann. 

Bland sammen alle ingrediensene i saus-listen over, og la den stå klar til steking. Jeg bruker den samme brokkoli-metoden som til biff chopsuey her, slik at de steker jevn og raskere 🙂

STEKING: 

Varm opp en del matolje, og legg biffen oppi. Prøv å løse biffen fra hverandre, slik at alle bitene blir stekt flatt i oljen. Stekes i ca. 2-3 minutter, eller til den får en fin brunfarge.

Plukk biffen ut av oljen. Ha gjerne biffen over i en rist og la oljen renne ut. 

Deretter heller du ut oljen og erstatter med litt ny matolje. Fres hakket hvitløk til de blir gyllenbrune på medium høy varme. Tilsett grønnsaker og biffen og stek i ca. 30 sekunder, før du skrur opp varmen på maks.

Tilsetter nudler, sausen og bland alle ingrediensene godt sammen. Merk at det kommer til å være en del saus i kasserollen, som på dette bildet. Dette er grunnen til hvorfor vi underkokte nudelen. Denne måten gjør at nudelen trekker i seg all sausen uten at den blir for bløt til servering. Bland godt hele tiden, til du ser at nudelen har trukket alt sausen inn. Dette tar ca. 3-4 minutter på høy varme. 

Da er det bare å servere og nyte denne herlige stekt nudelen. Jeg bestiller nesten aldri stekt nudler mer etter at jeg begynte å lage denne på egenhånd. Så godt og så enkelt 🙂 

TIPS:

 • Jeg foretrekker en litt tyggemotstand på biffen og bruker derfor høyrygg, men dersom dere liker mørt kjøtt, bruk gjerne mørbrad eller indrefilet.
 • Dersom du bruker mørbrad eller indrefilet, kan det være greit å være litt skånsom når du marinerer biffen, ettersom kjøttet er mye mykere.
 • Jeg brukte eggenudler fra Santa Maria, men du kan gjerne kjøpe eggenudler fra asiatiske butikker eller andre merker også.
 • Soyasauser og oystersaus er fra Lee Kum Kee.

Håper dere vil prøve å lage denne retten, og har dere noen spørsmål, eller forslag på andre oppskrifter, er det bare å kommentere under. Følg meg gjerne også på instagram og facebook for step-by-step video 🙂
Klem TuTu

29 Comments

 1. Takk for veldig gode oppskrifter! Har du tips til hva jeg kan bruke for å lage enda mer spicy alternativ til feks biff med stekte nudler og lignende retter? Er det best å bruke grønnsaker som feks chilli eller noe krydder?

 2. Hei!
  Takk for fantastisk oppskrift!
  Hvis jeg lager ekstra saus for å ha over maten, må den varmebehandles?

 3. Hei! Det står at nudlene skal underkokes men jeg fant ikke noe info om hvor lenge de skal kokes? 2-3 min?

  • Hei! I oppskriften har jeg skrevet at ” merk at du skal bare koke helt til nudlene løser seg opp fra formen sin i det kokende vannet. Den skal fortsatt være for hard (hardere enn al dente). Skyld med kaldt vann” 🙂

 4. Hei
  Nettsiden din har blitt en åpenbaring for meg mht asiatisk mat! Hurra! Mange års prøving og feiling er løst med å følge oppskriftene dine. De siste gangene har derimot nudlene i denne oppskriften blitt vasne og nesten “grøtaktig”, argh.
  Hva gjør jeg plutselig galt? For mye saus? Feil type nudler? Kokt for lenge? For mye mat i wok pannen på en gang? For kort innkoking av saus? Jeg klarer ikke helt å identifisere årsaken ;( Takk for hjelp.

  • Heisann og tusen takk for fine ord 🙂 Men så merkelig! Det er jeg litt usikker på hvorfor. Hvis du følger framgangsmåten og koker nudelen til den akkurat slipper formen, så skal den ikke bli for bløt.

 5. Kjempegodt!! Tusen takk!

 6. Har en datter med cøliaki, hvilken alternativ til eggnudler vil du anbefale?

 7. Denne var helt fantastisk…..er dårlig på å lage mat selv så måtte lete litt på butikken, men fant (omtrent) alt av ingredienser, fant ikke Light soyasaus…så jeg brukte 2 spiseskjeer kikkoman.

  uansett…dette var ett vellykket forsøk, tusen takk for en veldig enkel beskrivelse av fremgangsmåte…SVÆRT enkel å følge og med ett fantastisk resultat.

  TAKK

 8. Elisabeth

  Dette var skikkelig godt! Hva slags light soyasaus bruker du? Jeg brukte vanlig kikkomann på stor flaske siden jeg bare hadde den og dark.

 9. Elin Aase

  Dette var bedre enn nudlene jeg hadde på kinaresturanten jeg var på sist uke.

  2 åringen elsket det ?

 10. Hei!
  Kan man servere denne som kald nudelsalat dagen derpå?

 11. Matelsker

  Må man bruke både mørk og lys soyasaus? Går det Ann å erstatte oystersausen?

  • Heisann, det anbefales å bruke begge deler siden de er forskjellige i smak og gir en fin farge til retten. I denne retten bør man ikke erstatte oystersausen med noe annet. Denne kan kjøpes fra vanlig dagligvare 🙂

 12. Marianne kjus Hovda

  Hvor mye vann? Står bar 1 vannn ? dl eller ss elle noe annet ? mvh Marianne

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*