Biff Chop Suey

Da fikk jeg endelig laget en av de mest etterspurte rettene på bloggen, den populære kinesiske take-away retten; Biff chopsuey 🙂 Kinesiske take-away retter blir alltid så godt mottatt av dere, og biff og brokkoli en av de rettene som er blitt testet mest ut av mine oppskrifter. I dag har jeg derfor brukt den samme metoden som tidligere for å biffen lik den man spiser på kinesiske restauranter.

Husk å sjekke alle mine tips nederst dersom du har spørsmål ang. ingrediensene 🙂

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 6662-325a0541-7844-4575-954d-e40f6b5da30b.jpeg

Kokeboka mi kan bestilles HER på maks rabatt og er tilgjengelig hos alle bokhandlere 🙂

ingredienser for 5-6 porsjoner

  • MERK! Jeg bruker måleskjeer for helt presise oppskrifter!
  • 450 g biff mørbrad

  • 2 ss maisenna

  • 1 ½ ss vann

  • 1 ss matoljeolje

  • 1,5 ts natron

  • ½ ts salt

  • Matolje til steking

  • CHOP SUEY SAUS
  • 4 dl vann

  • 3 ss lys soyasaus

  • 2 ss maisenna

  • 2 ss oystersaus

  • 1 ss dark soyasaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ss asiatisk kjøttbuljong pulver

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts pepper 

  • GRØNNSAKER
  • 425 g babymais 

  • 225 g bambus

  • 225 g vannkastanje

  • 2 store sjampinjong

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 1 brokkoli

  • 1 stor gulrot

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk instagram!

Start med å kutte biffen opp i bite-size biter og ha oppi en bolle. Bør være ca. maks 0,5 cm tykke. Hell i vann og løs biffstykkene opp fra hverandre. Ha deretter i maisenna, natron og salt. Bland godt slik at alle bitene får i seg marinaden. Tilsett matoljen helt til slutt, bland en siste gang før du setter bollen til side. Anbefales å bruke hansker, spisepinner, eller bare gjøre dette for hånd. La biffen marineres i minst 15 minutter, mens du forbereder andre ingredienser. 

Et tips jeg har lært fra min mor når man skal lage retter med brokkoli, er å la dem trekke i vann først. Jeg koker derfor opp ca. 1 liter vann, deler brokkoli i ønskende størrelse, og legger dem oppi en stor bolle. Når vannet er ferdig kokt, heller jeg det rett over brokkolien, og setter alarmen på 1 minutt. Hell deretter alt over på en sil, og skyld godt med kaldt vann. Dette gjør at brokkolien blir helt jevnt kokt, og forkorter steketiden. 

Bland deretter sammen sausen din. Løs ut maisenna med kaldt vann. Så tilsetter du resten av ingrediensene og rører alt godt sammen til sukkeret er oppløst. 

STEKING:

  1. Varm opp en del matolje på medium høy varme, og legg biffen oppi. Prøv å løse biffen fra hverandre, slik at alle bitene blir stekt i oljen. Stek til biffen har fått en fin brunfarge i ca. 2-3 minutter på begge sider. Plukk biffen ut av oljen og la oljen renne ut gjennom en sil. 
  2. Ha oppi ny olje, og fres hakket hvitløk på høy varme. Når hvitløken har fått en fin farge, legger du oppi brokkoli, gulrot og sopp. Stek i 1-3 minutter ut i fra hvor crunchy du liker grønnsakene. 
  3. Legg deretter biffen, vannkastanje, babymais og bambus i kasserollen, og bland alt godt sammen. 
  4. Rør i bunnen av sausen før å løse opp stivelsen. Hell deretter sausen over i kasserollen på fortsatt medium høy varme. Rør/bland hele tiden slik at sausen ikke klumper seg. Kok i ca. 7-10 minutter, eller til du får ønsket tykkelse på sausen.
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er biff-chop.jpeg

Kinesiske take-away retter er ordentlig comfort-food for oss her hjemme, og chopsuye har virkelig blitt en ny favoritt. Det beste med å lage litt store porsjoner er at vi kan ta med dette til lunsj dagen etter 🙂 

TIPS:

  • Du kan justere mengden på grønnsakene etter eget ønske. Vi hadde f.eks. ekstra mye babymais siden flere av oss er glad i det.
  • Dersom du foretrekker ekstra mør biff, kan du f.eks. bruke mørbrad eller indrefilet.
  • Bruk helst kinesisk soyasaus og oystersaus for å få frem den autentiske smaken. Mine kjøpte jeg fra en asiatisk matbutikk, fra merket Lee Kum Kee.
  • Kjøttbuljong er også kjøpt fra asiatisk matbutikk. Du finner i kylling, biff, grønnsak eller svinesmak. Jeg brukte kylling i min fra merket Ajinomoto eller Knorr.
  • Hvis du er redd for at sausen klumper seg for raskt, kan du skru varmen ned til lav for å få bedre kontroll.

Ta en titt her for flere take-away oppskrifter 🙂

Ønsker dere en super fin dag videre, og følg meg gjerne på sosiale medier for step-by-step video og oppdateringer 🙂
Klem TuTu

17 Comments

  1. Hei. Hva er forskjell mellom oystersaus og mørk oystersaus ? Det er mye sukker i disse asiatiske rettene. Kan man kjøpe autentiske oystersauer uten sukker annet enn det som er i norske butikker ?

    • Hei, jeg har dessverre ikke vært borti mørk oystersaus før, så er usikker på hva det er. Jeg kjøper sausene jeg bruker fra asiatiske matbutikker, så det går an å sjekke alternativer der. Jeg har selv ikke sett etter de, så er usikker på hva som finnes 🙂

  2. Hei! Finner ikke step by step til denne retten? Hvor er denne? Lyst til å prøve ?

    • Heisann, den er dessverre blitt bort fra min instagram, ettersom det er begrenset til kun 100 høydepunkter 🙂 Denne var en av de første jeg la ut, og er derfor ikke lenger tilgjengelig. Det er veldig tydelig forklart med punkter, så håper du vil teste <3

  3. Hei
    Tusen takk for at dere deler oppskrifter. Har laget min første Chop Suey. Vi ❤️ den.

    Veronika

  4. Bodil Swatland

    Heisan. Nydelig mat! Bare ett spørsmål: Når man blander alt i sausen sammen med kjøttet, blir alt sammen brunt. Hvordan få den klare fine fargen av grønnsakene som vises på bildet?

    • Tusen takk 🙂 Så merkelig, denne sausen skal være lysere enn f.eks. biff og brokkoli sausen, og grønnsakene skal komme tydelig frem 🙂 Bruker du både lys og mørk soyasaus?

  5. Renate Sande

    Tusen takk for svar 🙂
    Tusen takk for at dere deler så mange nydelige oppskrifter, er så glad jeg oppdaget dere!

    • Heisann Renate og tusen hjertelig takk for fine ord og at du titter innom 😀 Håper du finner fristende retter hos oss og vil teste de <3

    • Hei, veldig god rett, takk for at du deler. Jeg har et spørsmål angående marinaden til biffen. Jeg opplever at kjøttet får en smak av marinaden av maizena, natron og salt. Er det en måte å unngå dette på? Går det feks an å skylle det bort før man steker? Eller finnes det lignende marinader som ikke setter smak/lukt?

      • Heisann og tusen takk! Dersom du bruker god tid til å fordele blandingen godt og jevnt ut, skal den ikke ha noe ettersmak når vi blander inn med sausen senere. Når sausen tykner vil den også danne et slags lag rundt kjøttet som gir en god smak 🙂 Den skal ikke skylles ut da marinaden gir biffen den gode konsistensen, men om du ønsker å prøve det, er det bare å kjøre på.

    • Hei lurer på hvor man kan få kjøpt slik buljong?

  6. Renate sande

    Hei. Jeg skal lage denne retten som en av flere til konfirmasjon. Kan jeg da lsge sausen ferdig dagen før?

    • Heisann også så hyggelig at du skal lage flere av rettene herfra 🙂 Tenkte du å blande opp sausen klar? Hvis ja går dette helt klart fint, og bare oppbevare i kjøleskapet. Hvis du tenker å lage hele retten dagen før, så går det også fint. Husk bare å steke grønnsakene litt kortere tid, og redusere koketiden på sausen, slik at grønnsakene ikke blir for myke til dagen etter 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*