Biff Chop Suey

Da fikk jeg endelig laget en av de mest etterspurte rettene på bloggen, den populære kinesiske take-away retten; Biff chopsuey 🙂 Kinesiske take-away retter blir alltid så godt mottatt av dere, og biff og brokkoli en av de rettene som er blitt testet mest ut av mine oppskrifter. I dag har jeg derfor brukt den samme metoden som tidligere for å biffen lik den man spiser på kinesiske restauranter.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 6662-325a0541-7844-4575-954d-e40f6b5da30b.jpeg

Er du eller familien din glad i crunchy grønnsaker, kinesisk biff konsistens og en deilig saus som går perfekt til nykokt ris? Da er denne retten midt i blinken å lage 🙂 

ingredienser for 6 porsjoner

 • 450 g biff høyrygg

 • 2 ss maisenna

 • 1 ½ ss vann

 • 1 ss matoljeolje

 • 2 ts natron

 • ½ ts salt

 • Matolje til steking

 • CHOP SUEY SAUS
 • 4 dl vann

 • 3 ss lys soyasaus

 • 2 ss maisenna

 • 1 ss dark soyasaus

 • 1,5 ss oyster

 • 1 ss + 1 ts sukker

 • 2 ts asiatisk kjøttbuljong

 • 1 ts sesamolje

 • ¼ – ½ ts pepper 

 • GRØNNSAKER
 • 425 g babymais 

 • 225 g bambus

 • 225 g vannkastanje

 • 1 brokkoli

 • 1 stor gulrot

 • 2 store sjampingnon

 • 2 fed hakket hvitløk

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk instagram!

Start med å kutte biffen opp i bite-size biter og ha oppi en bolle. Bør være ca. maks 0,5 cm tykke. Hell i vann og løs biffstykkene opp fra hverandre. Ha deretter i maisenna, natron og salt. Bland godt slik at alle bitene får i seg marinaden. Tilsett matoljen helt til slutt, bland en siste gang før du setter bollen til side. Anbefales å bruke hansker, spisepinner, eller bare gjøre dette for hånd. La biffen marineres i minst 15 minutter, mens du forbereder andre ingredienser. 

Et tips jeg har lært fra min mor når man skal lage retter med brokkoli, er å la dem trekke i vann først. Jeg koker derfor opp ca. 1 liter vann, deler brokkoli i ønskende størrelse, og legger dem oppi en stor bolle. Når vannet er ferdig kokt, heller jeg det rett over brokkolien, og setter alarmen på 1 minutt. Hell deretter alt over på en sil, og skyld godt med kaldt vann. Dette gjør at brokkolien blir helt jevnt kokt, og forkorter steketiden. 

Bland deretter sammen sausen din. Løs ut maisenna med kaldt vann. Så tilsetter du resten av ingrediensene og rører alt godt sammen til sukkeret er oppløst. 

STEKING:

 1. Varm opp en del matolje på medium høy varme, og legg biffen oppi. Prøv å løse biffen fra hverandre, slik at alle bitene blir stekt i oljen. Stek til biffen har fått en fin brunfarge i ca. 2-3 minutter på begge sider. Plukk biffen ut av oljen og la oljen renne ut gjennom en sil. 
 2. Ha oppi ny olje, og fres hakket hvitløk på høy varme. Når hvitløken har fått en fin farge, legger du oppi brokkoli, gulrot og sopp. Stek i 1-3 minutter ut i fra hvor crunchy du liker grønnsakene. 
 3. Legg deretter biffen, vannkastanje, babymais og bambus i kasserollen, og bland alt godt sammen. Ta varmen ned til medium. 
 4. Rør i bunnen av sausen før å løse opp stivelsen. Hell deretter sausen over i kasserollen. Rør/bland hele tiden slik at sausen ikke klumper seg. Kok til du får ønsket tykkelse på sausen (det tok meg ca. 5 minutter). 
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er biff-chop.jpeg

Kinesiske take-away retter er ordentlig comfort-food for oss her hjemme, og chopsuye har virkelig blitt en ny favoritt. Det beste med å lage litt store porsjoner er at vi kan ta med dette til lunsj dagen etter 🙂 

TIPS:

 • Du kan justere mengden på grønnsakene etter eget ønske. Vi hadde f.eks. ekstra mye babymais siden flere av oss er glad i det.
 • Dersom du foretrekker ekstra mør biff, kan du f.eks. bruke mørbrad eller indrefilet.
 • Bruk helst kinesisk soyasaus og oystersaus for å få frem den autentiske smaken. Mine kjøpte jeg fra en asiatisk matbutikk.
 • Kjøttbuljong er også kjøpt fra asiatisk matbutikk. Du finner i kylling, biff, grønnsak eller svinesmak. Jeg brukte kylling i min.
 • Hvis du er redd for at sausen klumper seg for raskt, kan du skru varmen ned til lav for å få bedre kontroll.

Ta en titt her for flere take-away oppskrifter 🙂

Ønsker dere en super fin dag videre, og følg meg gjerne på sosiale medier for step-by-step video og oppdateringer 🙂
Klem TuTu

8
Kommenter

Legg inn en kommentar

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Fan!
Guest
Fan!

Hei! Helt fantastisk blogg!! Og jeg håper du skal ha matkurs! 🙂 jeg har et lite ønske, er det mulig å lage et innlegg der du viser hva slags ingredienser du bruker? Typ bilde av de forskjellige typene soyasaus, oystersaus osv? 🙂

Ingrid
Guest
Ingrid

(jeg får ikke svart deg direkte på kommentaren) Vi har testet biff chop suey, innbakt kylling i appelsinsaus, five spice hoisin chicken og spicy dumplings! Orange chicken og spicy dumplings har vi laget to ganger allerede 😀 så har vi laget mango sago to ganger (det var noe av det beste vi har smakt!), mochi ice-cream og mitarashi dango. Jeg har lagt ut story av maten (og tagget deg) to ganger, og har fått masse tilbakemelding! Gleder oss til å prøve mer!

Ingrid
Guest
Ingrid

Jeg må bare få sagt hvor utrolig glad jeg er for å ha funnet denne bloggen!! Jeg og samboeren min elsker asiatisk mat, men vi har hatt en oppfatning av at det er vanskelig å lage og vanskelig å finne/få tak i ingredienser.. vi fant profilen din på instagram og videre bloggen din for ca en uke siden, og har bare laget retter fra bloggen sin siden! Selvfølgelig med tilhørende desserter, også herfra.. alt vi har smakt sliter vi med å rangere siden alt har vært så utrolig godt! Vi gleder oss til å prøve enda flere av oppskriftene dine!… Read more »

Tone Hansen
Guest
Tone Hansen

Skal det bære ingefær også oppi? 😊