Kylling Panang Curry

Panang er en stor favoritt hos oss, og min forrige super enkle oppskrift er også blant de mest populære i 2021. I dag har jeg laget med kyllingklubber og vinger og i tillegg til ekstra saus som går nydelig til ris eller risnudler. Nå som vi nærmer oss høsten og kjøligere tider, er det lite som frister mer enn en varm bolle med curry. Denne tar deg maks 30 min å lage, og kan fint lages kvelden før slik at du har den klar til dagen etter 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 16 kyllingklubber og vinger til sammen

  • 4 dl kokosmelk

  • 2 dl vann

  • 5 ss papang curry paste

  • 2 ss fiskesaus

  • 1-2 ss sukker

  • 3 kaffir lime blader

  • 1 paprika i skiver

  • 1 løk i skiver

  • 1 bunte thai basillikum

  • TILBEHØR
  • Kokt ris eller nudler

  • Chili som garnityr (valgfritt)

FREMGANGSMÅTE:

  1. Varm 2 ss olje i en kjele på medium høy varme. Tilsett kyllingen og freses i ca. 3 minutter til du får stekeskorpe rundt kjøttet.
  2. Tilsett curry paste (ønsker du mildere versjon kan du f.eks. ha 3 ss først) og freses ca. 1 minutt til, før du heller over kun halvparten av kokosmelken først sammen med vann, kaffir lime blader, fiskesaus og sukker.
  3. Bland godt opp og sett på lokk. La det koke i ca. 10 minutter til kyllingen er gjennomkokt.
  4. Ha oppi grønnsaker og den resterende kokosmelken og vendes i oppi i ca. 2-3 min til, så er denne klar til å serveres med ris eller nudler.

TIPS:

  • Jeg bruker panang curry paste fra merket Aroy-d og kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Tofu, biff, svin eller andre proteiner kan også brukes.
  • Thai basillikum og kaffir lime blader kan kjøpes fra asiatiske matbutikker eller diverse dagligvare. Thai basillikum har en søt og god aroma som er essensiell, men finner du ikke dette kan du smake til med vanlig basillikum.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*