Ramen Med Soyamarinert Kylling

Er det noen av dere som også ser etter gode ramen steder når dere er i utlandet? Jeg elsker ramen. Den dype, smaksrike kraften, det møre kjøttet og alle de spennende toppingene du kan velge i mellom 🙂 I dag har jeg laget en super enkel versjon for deg som ikke ønsker å koke kjøttkraft i flere timer. Selvom denne ikke kokes like lenge, og tar deg kun 30 minutter å lage, er det fortsatt helt mulig å få frem en ren, klar og aromatisk kraft som varmer hele kroppen 🙂

Ingredienser for 2 porsjoner

 • KRAFT
 • 75 ml mirin

 • 60 ml japansk soyasaus

 • 25 ml sake

 • 25 g bonito flakes

 • 6-7 dl vann

 • RAMEN EGG
 • 2 bløtkokte eller smilende egg

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ss mirin

 • 1 ts sake

 • KYLLING MARINADE
 • 2 beinfrie kyllinglår

 • 1 ss soyasaus

 • 1/2 ss oystersaus

 • 1 ss honning

 • TILBEHØR
 • Ramen nudler for 2 porsjoner

 • Østerssopp

 • Vårløk

 • Sesamfrø

FREMGANGSMÅTE:

Start med å blande sammen marinaden til ramen egg. Skrell deretter det bløtkokte egget ditt forsiktig, og legg eggene og marinaden oppi en pose. Knyt posen stramt uten noe luft inni, slik at hele eggene blir godt dekket med marinade.

Deretter marinerer du kyllingen med smakstilsetningene i ingredienslisten over. Nå kan vi starte på kraften 🙂 Start først med å ha sake i en kjele på medium høy varme. La den koke i ca. 45 sekunder, og senk varmen ned til medium eller lav. Tilsett soyasaus, mirin og bonitoflakes, og la kraften putre i 5 minutter. Deretter tilsetter du 5 til 6 dl varmt vann(les tips), og la kraften koke på medium varme i ca. 7 min til.

I mellomtiden kan du steke opp kyllingen, koke ramen nudler og sopp. Husk å skylle nudelen godt med vann etter at du har kokt den. Da gjenstår det bare å dandere; Fordel nudelen i to boller, ha deretter oppi den stekte kyllingen, soppen og del egget i to og legg det også oppi bollen.

Helt til slutt heller du på kraften og toppes med litt vårløk og sesamfrø 🙂 En perfekt varm og smakfull bolle i dette kjølige sommerværet!

TIPS:

 • Juster mengde vann etter hvilken soyasaus du bruker og din egen preferanse. Noen har høyere saltnivå enn andre. Min kan kjøpes fra Meny eller Kiwi, og er under merket KIKKOMAN (500 ml, usikker på om denne og den på 150 ml har samme saltnivå).
 • Ønsker du ikke å marinere egget, kan du fint også servere med vanlig egg. Du kan også marinere egget dagen før.
 • Finner du ikke nudler som er spesialisert for ramen, kan du også bruke eggenudler.

Ønsker du flere nudler eller suppe retter? Da finner du blant annet disse om du søker på “nudler” 🙂
Summer udon
Tom yum
Tom kha gai
Spicy wonton nudel

Håper dere vil teste denne varme bollen med ramen i helgen 🙂 Følg meg gjerne også på facebook og instagram for how-to-videoer,
Klem TuTu

4 Comments

 1. Fredrik Näs

  Hei, på bildet er det sopp i retten og, er det Østerssopp?

 2. Hei,

  Kan disse spises to dager på rad eller må de spises samme dag ?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*