En super enkel, smakfull og ren kraft med gode aromatiske smaker på kort tid. Udon nudler er uten tvil vår store favoritt. Nudlene er ekstra tykke og chewy i konsistensen, og kan brukes både i supper og til steking. Sammen med crispy tempura scampi er denne en uimotståelig kombo.
Ingredienser for 4 porsjoner
- TEMPURA SCAMPI
Denne oppskriften
- KRAFT
1,5 l vann
25 g ingefær i strimler
2 vårløk
75 ml soyasaus
2 ss kylling buljong pulver
2 ss mirin
- TILBEHØR
Udon nudler (les tips)
Hakkede vårløk
Ristede sesamfrø
Nori (valgfritt)
FREMGANGSMÅTE:
- Varm 1 ss olje på middels høy varme. Del vårløkene i to og legg kun den hvite delen av vårløken sammen med ingefær oppi. Den grønne delen kan du hakke opp til garnityr senere. La det frese i ca. 2-3 minutter til gyllen før du tilsettter vann, soyasaus, mirin og buljong pulver.
- La det koke i minst 10 minutter på middels høy varme, eller opptil 30 min på middels varme.
- I mellomtiden kan du lage tempura scampi som denne oppskriften. Tilpass 2-3 scampi per porsjon. Del også opp tinte narutomaki i tynnne skiver, 2-3 skiver per porsjon.
- Kok udon nudler til de akkurat slipper formen. Sil ut vannet og skyll lett over med lunkent vann.
- Ha nudler i dype boller, og hell kraften over. Topp med alle tilbehørene også er det bare å nyte. Om du ønsker ekstra hit, kan chili olje eller japansk chili pulver anbefales.
TIPS:
- Tempura mykner fort i kraften, så dersom du ikke ønsker dette, kan du servere ved siden av i en annen bolle.
- Narutomaki kan kjøpes fra diverse asiatiske matbutikker i frysedisken. Du kan erstatte med andre asiatiske fiskeboller/kaker eller sløyfe om du ikke ønsker denne.
- Udon nudler selges ofte frosne eller i vakuumpakker fra asiatiske matbutikker. Frosne har en litt mer chewy konsistens. (kanskje vi burde legge inn denne i ingredienserlisten sammen med andre nudler? )
Ha en fin dag,
Klem TuTu