Tempura Scampi Udon

En super enkel, smakfull og ren kraft med gode aromatiske smaker på kort tid. Udon nudler er uten tvil vår store favoritt. Nudlene er ekstra tykke og chewy i konsistensen, og kan brukes både i supper og til steking. Sammen med crispy tempura scampi er denne en uimotståelig kombo.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • TEMPURA SCAMPI
  • Denne oppskriften

  • KRAFT
  • 1,5 l vann

  • 25 g ingefær i strimler

  • 2 vårløk

  • 75 ml soyasaus

  • 2 ss kylling buljong pulver

  • 2 ss mirin

  • TILBEHØR
  • Udon nudler (les tips)

  • Hakkede vårløk

  • Ristede sesamfrø

  • Nori (valgfritt)

FREMGANGSMÅTE:

  1. Varm 1 ss olje på middels høy varme. Del vårløkene i to og legg kun den hvite delen av vårløken sammen med ingefær oppi. Den grønne delen kan du hakke opp til garnityr senere. La det frese i ca. 2-3 minutter til gyllen før du tilsettter vann, soyasaus, mirin og buljong pulver.
  2. La det koke i minst 10 minutter på middels høy varme, eller opptil 30 min på middels varme. 
  3. I mellomtiden kan du lage tempura scampi som denne oppskriften. Tilpass 2-3 scampi per porsjon. Del også opp tinte narutomaki i tynnne skiver, 2-3 skiver per porsjon. 
  4. Kok udon nudler til de akkurat slipper formen. Sil ut vannet og skyll lett over med lunkent vann.
  5. Ha nudler i dype boller, og hell kraften over. Topp med alle tilbehørene også er det bare å nyte. Om du ønsker ekstra hit, kan chili olje eller japansk chili pulver anbefales.

TIPS:

  • Tempura mykner fort i kraften, så dersom du ikke ønsker dette, kan du servere ved siden av i en annen bolle.
  • Narutomaki kan kjøpes fra diverse asiatiske matbutikker i frysedisken. Du kan erstatte med andre asiatiske fiskeboller/kaker eller sløyfe om du ikke ønsker denne.
  • Udon nudler selges ofte frosne eller i vakuumpakker fra asiatiske matbutikker. Frosne har en litt mer chewy konsistens. (kanskje vi burde legge inn denne i ingredienserlisten sammen med andre nudler? )

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*