Nå er grillsesongen sakte, men sikkert i gang, og her er årets første grill-oppskrift 🙂 Super enkle å lage, og smaker bare helt nydelig med en av mine favoritt marinader etter gode smaker jeg husker fra barndommen. Jeg husker godt den gode grill lukten hver gang mamma lagde grillspyd og andre gode vietnamesiske marinader da jeg var liten. Ikke minst den gleden å løpe rundt med en spyd i hver hånd, og bare nyte varme og saftige grillspyd. Disse er gode til både ris, salater, grønnsaker eller baguetter, så her kan du mikse slik du ønsker. En stor favoritt er sammen med risnudler som du finner her 🙂
Ingredienser for 16-18 grillspyd
- MARINADE
3 nakkekoteletter på ca. 750 g
2 hakket sitrongress
1 hakket sjalottløk
2 ss østerssaus
1 ss fiskesaus
1 ss soyasaus
1 ss sukker
1 ss honning
1 ts sesamolje
1/2 ts pepper
- GLASERING
2 ss mørk soyasaus
2 ss honning
2 ss sesamolje
- TILBEHØR
Kokt ris, sticky rice eller grønnsaker
FREMGANGSMÅTE:
- Start med fjerne bein i nakkekotelettene, og skjær dem i tynne skiver på skrå, på maks 0,5 cm tykke. Deretter blander du kjøttet med marinaden og marineres i minst 1 time, eller kvelden før i kjøleskapet.
- Minst 10 min før du skal spyde, burde du legge grillspydene i vann for å unngå at de brenner under grillingen.
- Da er det bare å spyde kjøttet og klem litt flatt utover spydene slik at de blir rask ferdige på grillen.
- Disse har allerede en veldig god smak, men ønsker du den fine mørke og delikate fargen, kan du blande sammen glaseringen klart før du begynner å grille.
- Grill de til gjennomstekt på hver siden, før du pensler et jevnt lag på den ene siden, snu om, også et lag til på motsatt siden. Løft de av varmen og serveres med ønsket tilbehør.
TIPS:
- Du kan fint kutte tykkere skiver, men da tar det lengre tid å marinere.
- Kylling, biff, tofu eller annet kan også brukes med denne marinaden.
- Sitrongress kan kjøpes både fra vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker.
- Syltede grønnsaker som du ser på bildet, finner du her.
Ha en fin dag,
Klem TuTu