Com Thit Suon

Eller vietnamesiske marinerte koteletter med ris, egg og hjemmelaget fiskesaus 🙂 Denne kjente street-food retten finnes det mange varianter av i Vietnam, og jeg husker fortsatt den store gleden av å få en hel tallerken med dette for meg selv som liten. For hver gang vi besøkte den kjente vietnamesiske kafeen i hovedstaden, var com thit suon noe vi alle måtte bestille.

Denne retten tar lett tronen over mine go-to hverdagsretter. Tilfredsstillende å spise, fullpakket med smaker og enkelt å forberede 🙂 Minner også om denne Giveawayen på Facebook her!

ingredienser for 2 porsjoner

 • KJØTTMARINADE
 • 2 nakkekoteletter

 • 2 fed hakket hvitløk

 • 1 hakket sjalottløk

 • 2 ss oystersaus

 • 2 ss soyasaus

 • 1 ss fiskesaus

 • 1 ss honning

 • 1 ts sukker

 • 1 ts sesamolje

 • 1/2 ts pepper

 • FISKESAUS
 • 2 ss fiskesaus

 • 1 ss sukker

 • 5 ss vann

 • 1 fed hvitløk

 • 1/4 – 1/2 lime

 • Chili

 • VÅRLØKSOLJE
 • 3 hakkede vårløk

 • 1 ss olje

 • 1/4 ts salt

 • 1/4 ts sukker

 • TILBEHØR
 • Kokt ris

 • 2 speilegg

 • Agurk

 • Tomate

FREMGANGSMÅTE:

 1. Start med å blande sammen alle ingrediensene til kjøttmarinaden i en bolle og legg kotelettene oppi. Smør den godt inn med marinaden og la de marineres i minst 1 time eller over kvelden i kjøleskapet.
 2. I mellomtiden kan du blande sammen fiskesausen. Les gjerne tips nederst i oppskriften for hvilke merke jeg bruker. Bland vann alle ingrediensene sammen til sukkeret er oppløst og smak til med chili helt til slutt. Jeg bruker en liten thai chili fra asiatiske matbutikker som er veldig sterke. Smak til om du ønsker mer eller mindre, og om du lager til barn, kan du fint sløyfe chilien.
 3. Når kotelettene er ferdig marinerte, kan du enten steke disse i en stekepanne med litt olje på medium høy varme til gjennomstekt, eller legge de på grillen. Stek også opp to speilegg i mellomtiden.
 4. Rett før servering kan du lage vårløksoljen som vi elsker her hjemme. Denne gir en utrolig god aroma til retten. Bland alle ingrediensene sammen og inn i mikroen i ca. 30-45 sekunder. Blandes godt opp og smøres over kotelettene ved servering.

Da er det bare å servere kotelettene med ris, speilegg, litt agurk, tomater og den gode fiskesausen 🙂 Jeg elsker å helle rikelig med fiskesaus over risen og kjøttet, men du kan også dippe om du ønsker.

Sjekk også andre vietnamesiske oppskrifter her.

TIPS:

 • Du kan også bruke koteletter eller kylling som denne oppskriften.
 • Fiskesausen jeg bruker heter “Tra Chang fish sauce” og kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Smak til om du bruker andre merker etter de varierer en del på smak.

Ha en riktig fin fredag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*