Sashimi Salat Med Spicy Ponzu Saus

God onsdag alle sammen 🙂

I dag deler jeg en 15 minutters sashimi med en frisk salat og spicy ponzu saus med dere. Super enkelt, rask og proppfull av smak. Her kan du også velge og bytte ut med andre grønnsaker eller frukt, som f.eks. agurk, gulrøtter, ananas osv. etter hva du selv foretrekker 🙂

INGREDIENSER TIL 2 PORSJONER

  • 300 g Salma Laks

  • 1/2 mango i terninger

  • 1/2 avokado i terninger

  • 1/2 granateple

  • 1/4 rødløk i små terninger

  • Hakket koriander

  • Hakket vårløk

  • Saften av 1/4 lime

  • Salt og pepper

  • SPICY PONZUSAUS
  • 2 ss japansk soyasaus (Kikkoman)

  • 1 ss sukker

  • 1 ss eddik

  • 1 ss lime

  • 1/2 ss sesamolje

  • 1,5 ss kaldt vann

  • 1 ts chili olje

  • Hakket vårløk

FREMGANGSMÅTE:

Start med å blande sammen alle ingrediensene til ponzu sausen til sukkeret er oppløst, og sett den kald i kjøleskapet mens du forbereder resten av ingrediensene. Smak gjerne til om du ønsker mer eller mindre lime og chili olje.

Videre kan du blande sammen mango, avokado, granateple, rødløk, koriander og vårløk i en bolle. Tilsett litt lime, salt og pepper.

Del laksen i tynne skiver på ca. 0,5 – 1 cm, utifra hva du foretrekker (les tips), og legg de på et fat sammen med salaten. Her kan du velge å tilsette sausen oppå laksen, eller servere i en bolle som dipp 🙂

Tada! Da er vår 1 minutters Sashimi salat med spicy ponzusaus klar til servering. Serveres gjerne med litt ris 🙂

Ta også en titt på andre salater her!

TIPS:

  • Jeg bruker chili olje fra merket Lee Kum Kee. Dette finner du fra asiatiske matbutikker, men andre merker kan fint brukes.
  • Du kan også kutte opp laksen i små terninger, og blande den sammen med salaten som denne oppskriften 🙂
  • Jeg liker smaken av både vårløk og koriander i salaten, men du kan også bare bruke en av delene.
  • Vi serverte denne med ris, men dersom du ønsker kun salat, kan mengden økes noe.

Ønsker dere en super fin dag, og husk å komme innom for sesame chicken senere denne uken 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*