Banh Mi Xa Xiu

Disse vietnamesiske baguettene har en av mine favoritt kombo som består av aromatisk grillet BBQ Pork og kremet paté som gir en herlig konsistens 🙂 Sammen med mange andre herlige ingredienser er disse en av mine beste kose mat.

Jeg har halvert porsjonen til min orginale BBQ oppskrift, dersom du ønsker større porsjoner, ta en titt på oppskriften her 🙂

INGREDIENSER TIL 4 BAGUETTER

  • BBQ PORK
  • 2 nakkekoteletter

  • 50 ml hoisinsaus

  • 25 ml honning

  • 1,5 ss soyasaus

  • 1 ts oystersaus

  • 1 ts brunt sukker

  • 1 ts five spice

  • 1 ts sesamolje

  • 1 fed hakket hvitløk

  • 1-2 dråper rød konditor farge (kan sløyfes)

  • ANNET
  • 4 baguetter

  • Paté

  • Majones

  • Soyasaus

  • Syltede grønnsaker

  • Agurk

  • Chili

  • Koriander

FREMGANGSMÅTE:

Start med å fjerne bein på nakkekotelettene. Bland sammen marinaden i en bolle (les tips ang. sukker). Det som gjerne kjennetegner Char siu er den søte smaken og den røde fargen. Jeg har derfor brukt noen dråper med rød konditor farge fra Wilton, men det kan sløyfes om du ikke ønsker. Deretter legger du oppi kjøttstykkene og bruk gjerne en hanske for å spre marinaden jevnt over kjøttet. Settes i kjøleskapet i minst 2 timer, men aller helst over natta.

STEKING (les tips nederst i innlegget):

  1. Forvarm deretter ovnen på 200 grader. Legg kjøttet på en rist, men ha gjerne en plate som er dekket med aliminiums folie under, slik at marinaden ikke renner i ovnen. Sett kjøttstykkene inn midt i ovnen i ca 7-10 minutter.
  2. I mellomtiden koker du opp marinaden fra kjøttet i en liten kjele. La den få et oppkok på høy varme, før du senker varmen ned til medium i ca. 7-10 minutter. Sausen skal tykne.
  3. Legg kjøttet på en rist, men ha gjerne en plate som er dekket med aliminiums folie under, slik at marinaden ikke renner i ovnen. Sett kjøttstykkene inn midt i ovnen i ca 7-10 minutter.
  4. Deretter tar du ut kjøttet og bruker en kost til å smøre kjøttet med marinaden på begge sider. Snu kjøttet slik at den siden som pekte ned skal nå opp. Spar den resterende sausen. Inn igjen i ovnen i ca. 10-12 min til, avhengig av tykkelsen på kjøttet.
  5. I mellomtiden du dele opp bok choy, og dampe, koke eller steke som du ønsker. Varm gjerne også opp den resterende sausen dersom du ønsker å dyppe kjøttet oppi sausen.

Da er det bare å smøre baguetten 🙂 Del baguetten på langs og smør den ene siden med majones og den andre med paté. Deretter legger jeg på litt koriander, agurk og syltede grønnsaker. Del kjøttet i tynne skiver og fordel det jevn i de fire baguettene. Ha gjerne oppi litt soyasaus i baguetten og chili om du ønsker ekstra kick!

Du smører selvfølgelig baguetten din med akkurat det du foretrekker, så er er det bare å sløyfe de ingrediensene du ikke ønsker 🙂

TIPS:

  • Smak til med sukker etter hvor søt hoisin saus og honning er. Husk at Char Siu skal være søt, men du må gjerne tilpasse dine egne preferanser.
  • Alle ingrediensene kan kjøpes både fra vanlige dagligvare butikker og asiatiske matbutikker. Jeg foretrekker merket “Lee Kum Kee” dersom du ønsker autentiske kinesiske smaker.
  • Du kan gjerne sløyfe rød fargen om du ikke ønsker.
  • Bruk gjerne nakkekoteletter fremover vanlige koteletter, ettersom det kan bli for magert.
  • Tykkelsen har mye å si på hvor lenge du skal steke kjøttet ettersom vi ikke ønsker tørt kjøtt. Mini var ca 1 cm tykke, og jeg stekte først i 10 min, og deretter 6 min til. 16 min var nok for meg. Overstekt kjøtt blir veldig tørt.

For andre vietnamesiske oppskrifter, sjekk her 🙂

Håper disse faller i smak hos dere 🙂 I morgen kommer det forresten en take-away rett jeg vet mange av dere har etterspurt, så titt gjerne innom her da,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*