Vietnamesiske Risnudler Med Marinert Biff

Også kalt Bun Bo Xao 🙂 Det er ingen hemmelighet at jeg elsker vietnamesisk risnudler med marinert kjøtt, friske urter, Syltede grønnsaker sammen med en søt og syrlig fiskesaus. Denne retten kan vi ha flere ganger i uken, og det er bare fantasien som setter grenser på hvilke proteiner man skal servere med.

I dag har jeg laget en super frisk versjon med super mør mørbrad marinert i en aromatisk marinade. Denne retten er utrolig enkel å stelle i stand, og du får frem de gode smakene uten noen vanskelig teknikker 🙂

ingredienser for 4 porsjoner

 • BIFF MARINADE
 • 600 g mørbrad

 • 2 ss soyasaus

 • 2 ss oystersaus

 • 1 ss fiskesaus

 • 1 ss sasamolje

 • 1 ss sukker

 • 1 ss honning

 • 1 ts five spice

 • 1/4 ts pepper

 • 2 fed hakket hvitløk

 • Matolje til steking

 • 1 løk i skriver til steking

 • FISKESAUS
 • 3 dl varmt vann

 • 1/2 dl fiskesaus

 • 5 ss sukker

 • 2-3 fed hakket hvitløk

 • ½ – 1 lime

 • 1-2 thaichili

 • TILBEHØR

 • Kokte risnudler

 • Grønnsaker/urter

 • Knuste peanøtter

 • Syltede grønnsaker

FREMGANGSMÅTE:

Start med å blande sammen marinaden i en bolle. Skjær biffen i tynne skiver, ca 0,5 cm. Legg den oppi marinaden og la bollen stå i minst 30 minutter.

Lag deretter fiskesausen som vi skal ha over nudelen. Kok opp vann og rør ut sukker og 3 dl av vannet i en bolle til sukkeret er oppløst. Ha i fiskesaus og sett blandingen til avkjøling. Når sausen er avkjølt, smaker du til med limejuice før du tilsetter hakket hvitløk og chili oppi sausen. 

Når biffen er ferdig marinert, varmer du litt matolje på medium høy varme og tilsetter biffen og løken. Jeg steker i maks 3 minutter på en ordentlig varm panne slik at biffen ikke blir tørr, men saftig og god.

Denne retten smaker aller best når man får blandet alle ingrediensene godt sammen. Bruk derfor en stor bolle eller en dyp skål og legg risnudler, urter, syltede grønnsaker, biff og peanøtter ved siden av hverandre. Deretter har du oppi fiskesausen. «Bun kho» kan direkte oversettes til tørre nudler, så det er viktig at du ikke har for mye saus slik at det blir nudelsuppe. Bare nok til at nudlene blir noe dekket (2-3 cm) 🙂

TIPS:

 • Du kan også marinere biffen kvelden eller dagen før. og oppbevares i kjøleskapet frem til steking. Anbefales å steke den mengden du skal spise, og ikke alt samtidig, for at biffen skal beholde saftigheten.
 • Risnudler smaker aller mest når alt vannet er rent ut etter kokingen, og anbefales derfor å koke den god tid før du lager denne retten.
 • Fiskesausen smaker best helt kald, og kan derfor også lages f.eks. flere timer i forveien eller dagen før.
 • Jeg bruker en veldig salt fiskesaus, så smak gjerne til med din om du f.eks. skal ha mindre sukker, mer lime eller mer fiskesaus oppi.

Ta gjerne også en titt på tidligere risnudler og nudelretter her 🙂
Og andre vietnamesiske retter her 🙂

Håper dere vil teste denne friske og smakfulle risnudelen 🙂
I morgen kommer det forresten min aller første GIVEAWAY på bloggen. Hold dere oppdatert på mine kanaler, instagram og facebook for mer informasjon i morgen!
Med ønske om en riktig fin tirsdag videre,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*