Stekt Nudler Med Scampi Og Grønnsaker

Stekt nudler er noe vi ofte spiser her hjemme, både med biff og kylling som jeg har lagt ut oppskrifter på tidligere, og spesielt sjømat versjonen som har blitt en stor hit her hjemme 🙂

I dag viser jeg hvordan dere enkelt kan lage denne versjonen med scampi, som vil gi deg en smaksrik middag på under 30 minutter.

Ingredienser til 4 porsjoner

  • 1 pakke Santa Maria eggenudler for 4 porsjoner

  • 20 scampi

  • 4 vårløk i strimler

  • 1 pakke sukkererter

  • 1 gulrot i tynne skiver

  • 1 boks bambus

  • 1 finhakket hvitløk

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • Matolje til steking

  • NUDEL SAUS
  • 1 dl vann

  • 1 ss asiatisk buljong (les tips)

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss oystersaus

  • 1 ss honning

  • 1 ss sesamolje

  • 1/2 ss mørk soyasaus

  • 1/4 ts pepper

FREMGANGSMÅTE:
Start med å forberede grønnsakene som skal brukes. Deretter kokeer du nudelen til den akkurat slipper formen. Nudelen skal være hardere enn al dente, slik at den ikke blir for bløt under stekingen. Bland så sammen sausen og settes til side.

  1. Start med varme litt olje i en kasserolle eller stekepanne på medium høy varme. Deretter freser du hvitløk til den blir gyllenbrun, og tilsett da scampiene. Smak til med salt og pepper.
  2. Ta scampiene ut og ha oppi sukkererter og gulrøtter. Stekes i ca. 2 minutter, eller lengre dersom du foretrekker litt mykere grønnsaker.
  3. Videre har du i bambus og nudler. Bland alle ingrediensene godt sammen og stekes i ca. 2 minutter til.
  4. Ha helt til slutt oppi sausen, vårløk og scampiene. Skru varmen opp på høy og bland til du ser all sausen har trukket seg inn i nudelen.

Da er vår enkle og smakfulle stekte nudler ferdig, dere 🙂 Jeg elsker å ha litt sriracha (asiatisk chili saus) oppi for ekstra kick!

TIPS:

  • Her har jeg brukt asiatisk kylling buljong, men du kan også fint bruke grønnsaksbuljong, biff eller svin også.
  • Jeg bruker kinesisk soyasaus, mørk soyasaus og oyster saus for en autentisk smak. Disse er kjøpt fra asiatiske matbutikker.

Ønsker du flere nudel oppskrifter? Sjekk samlingen her, og her for andre kinesiske retter!

Håper dere vil teste denne nydelige stekte nudelen, og sjekk gjerne også ut Instagram stories/høydepunkter litt senere i dag for how-to-video 🙂
Klem TuTu

8
Kommenter

Legg inn en kommentar

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Fan!
Guest
Fan!

Hei! Helt fantastisk blogg!! Og jeg håper du skal ha matkurs! 🙂 jeg har et lite ønske, er det mulig å lage et innlegg der du viser hva slags ingredienser du bruker? Typ bilde av de forskjellige typene soyasaus, oystersaus osv? 🙂

Ingrid
Guest
Ingrid

(jeg får ikke svart deg direkte på kommentaren) Vi har testet biff chop suey, innbakt kylling i appelsinsaus, five spice hoisin chicken og spicy dumplings! Orange chicken og spicy dumplings har vi laget to ganger allerede 😀 så har vi laget mango sago to ganger (det var noe av det beste vi har smakt!), mochi ice-cream og mitarashi dango. Jeg har lagt ut story av maten (og tagget deg) to ganger, og har fått masse tilbakemelding! Gleder oss til å prøve mer!

Ingrid
Guest
Ingrid

Jeg må bare få sagt hvor utrolig glad jeg er for å ha funnet denne bloggen!! Jeg og samboeren min elsker asiatisk mat, men vi har hatt en oppfatning av at det er vanskelig å lage og vanskelig å finne/få tak i ingredienser.. vi fant profilen din på instagram og videre bloggen din for ca en uke siden, og har bare laget retter fra bloggen sin siden! Selvfølgelig med tilhørende desserter, også herfra.. alt vi har smakt sliter vi med å rangere siden alt har vært så utrolig godt! Vi gleder oss til å prøve enda flere av oppskriftene dine!… Read more »

Tone Hansen
Guest
Tone Hansen

Skal det bære ingefær også oppi? 😊