Mango Patbingsu Med Hjemmelaget Mango Is

God lørdag fine dere 🙂

En av mine favoritt koreanske desserter er patbingsu, også kjent som koreansk shave ice. Denne herlige desserter er så enkelt å lage hjemme, selvom man ikke har maskin. Tidligere har jeg lagt ut en versjon med søte jordbær, som er storfavoritten her hjemme når man ikke lenger finner søte pakistanske mango om sommeren 🙂

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er IMG_4474.jpg

I tillegg har jeg også laget en enkel og supergod hjemmelaget mango is, og håper dere vil teste denne nydelige desserten i helgen, mens pakistanske mango fortsatt er tilgjengelige i asiatiske butikker 🙂

ingredienser til 4 porsjoner

 • 6 dl melk

 • 2 pakistanske /søte mangoer

 • Kondensert melk

 • MANGO IS
 • 2 dl kremfløte

 • 1 mango

 • 1-2 ss kondensert melk

FREMGANGSMÅTE:

Mango is anbefales å lage flere timer i forveien, slik at den rekker å fryses ned. Bruk en stavmikser og blend sammen kremfløte og kondensert melk til du får en lettpisket krem. Deretter har du oppi 1 mango som er kuttet opp i skiver, og blender til alt er most sammen. Sett i fryseren til isen blir kald og fryst.


Deretter heller du melken over i en lufttett boks. Anbefales å bruke en som er avlang og ikke høy. Da fryser melken raskere. Legg boksen i fryseren i minst 2 timer (tiden kan variere mtp temperaturen i fryseren din) til melken er helt fryst. 

I mellomtiden kan du kutte 2 mangoer i så terninger. Når melken er helt fryst, tar du den ut av fryseren, åpner lokket og la melken «tine» litt i ca. 10 minutter. Husk å tine mango isen slik at du kan lage en ordentlig fin scoop også 🙂

Bruk en gaffel og skrap melken bortover, slik at du får en shave ice konsistens. Dersom du ikke skal lage til 4 stk med en gang, skraper du kun det du skal spise. Resten legges tilbake i kjøleskapet. 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er IMG_4486.jpg

Legg et lag med fryst melk i en skål og press isen litt sammen, dryss med ønsket mengde kondensert melk (jeg bruker ca. 1/2 ss kondensert melk mellom hvert lag) og topp med mango. Gjenta prosessen helt til du får den høyden du ønsker. Her har jeg presset isen sammen med en skje for å lage denne formen. Topp med hjemmelaget mango is, også er det bare å nyte 🙂

Jeg pleier å lage en slik bolle med en halv boks av fryst melk. Slik at vi kan dele to og to per bolle her hjemme, men du kan selvfølgelig lage mindre porsjoner også 🙂

TIPS:

 • Dersom det ikke er sesong for pakistanske mango, kan du bruke søte og modne mangoer fra vanlig dagligvare.
 • Kondensert melk er søt og finnes ved bake avdelingen i dagligvare butikker (ikke vikingmelk). Kan også kjøpes fra asiatiske matbutikker.
 • Dersom du foretrekker en søtere dessert, kan du enten blande litt sukker eller kondensert melk i melken før du fryser den ned.
 • Du kan også ha andre frukt som jordbær, kiwi, melon, druer, ananas, eller en god blanding av dine favoritter som topping.
 • Jeg pleier å fryse ned melken kvelden eller noen dager før, så tar jeg bare ut og lager patbingsu når jeg får lyst på 

Ta en titt her for andre desserter på bloggen, og andre koreanske retter her 🙂

Ønsker dere en riktig fin lørdag videre, og minner om Giveaway for dere som har lyst til å melde dere på 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*