Tamarind Biff Med Frisk Salat

God torsdag fine dere 🙂

For noen dager siden fant jeg noen utrolig friske og gode brønnkarse fra butikken, og da fikk jeg med en gang lyst på den klassiske Shaking Biff som mange av dere har testet allerede. Denne gangen lagde jeg en ny variant med tamarind, og den ble fort en ny favoritt her hjemme 🙂

Tamarind er en eksotisk frukt som oftest er sur i smaken, men i noen tilfeller kan man også finne søte varianter. I Asia brukes denne frukten mye i matlaging, som f.eks. i supper, gryter og salater. I dag har jeg brukt tamarind paste direkte i biff marinaden, for å skape en god balanse mellom det søte og syrlige 🙂

INGREDIENSER FOR 2 PORSJONER

  • BIFF MARINADE
  • 700 g entrecôte

  • 4 ss oystersaus

  • 2 ss tamarind paste

  • 1,5 ss sukker

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1/2 ss fiskesaus

  • 1/2 ss honning

  • 1 ts eddik

  • 1/2 ts pepper

  • 2 fed hakket hvitløk

  • TILBEHØR
  • Brønnkarse

  • Tomat

  • Rødløk

  • 2 ss vann

FREMGANGSMÅTE:

Start med å blande sammen marinaden i en bolle. Legg deretter hele entreôteen i marinaden. La den trekke seg til alle smakene i minst 1 time. Dersom du ønsker at det skal ta kortere tid, kan du kutte opp biffen i store terninger som shaking biff oppskriften.

I mellomtiden kan du blande sammen brønnkarse, tomater og rødløk.

Når biffen er ferdig marinert, steker du den (kun biffen, spar på marinaden) på medium varme på begge sider. Steketiden varierer etter hvor tykk ditt stykke er, og hvor mye stekt du foretrekker. Jeg stekte biffen min som hadde tykkelse på ca. 2,5 cm på 2 minutter på begge sider, slik at den fortsatt var litt rosa i midten.

Ta biffen ut av varmen og la biffen hvile i 5-10 minutter, deretter blander du 2 ss vann i marinaden som vi sparte på, og varmer den opp på medium varme til den begynner å koke.

Da er alt klart dere! Kutt opp biffen og server med salatblandingen. Hell sausen over biffen og dryss gjerne litt sesamfrø på toppen. Du kan også servere denne med ris 🙂

TIPS:

  • Jeg fikk tak i et stort og tykk stykke med biff på 700 g og stekte opp hele som den var, dersom du bruker tynnere stykker, kan marineringstiden være kortere.
  • Tamarind paste og andre asiatiske sauser kjøpte jeg fra en asiatisk matbutikk.
  • Du kan også bruke andre salatblandinger. Brønnkarse ble kjøpt fra Meny.
  • Biffen kan også marineres kvelden før, og oppbevares i kjøleskapet.

Har du lyst til å sjekke ut andre biff-retter på bloggen? Sjekk samlingen her 🙂

Håper dere vil teste denne smakfulle tamarind biffen 🙂 Følg meg gjerne også på instagram og facebook for daglige oppdateringer,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*