God tirsdag fine lesere 🙂
Håper dere har hatt noen riktige fine fri dager, og er godt ladet opp til en ny uke igjen! I forrige uke mekket jeg frem en utrolig enkel middag på under 15 minutter, som var fylt med herlige smaker og få ingredienser. Har du det travelt i hverdagen, er denne retten helt perfekt for deg 🙂
Ingredienser for 2 porsjoner
400 g Salma Laks
2 ss soyasaus
2 ss varmt vann
1 ss brunt sukker
1 ss oystersaus
1 ts eddik
1 ts sesamolje
½ ts pepper
2 fed hakket hvitløk
Matolje til steking
- TILBEHØR
Ris for to porsjoner
Ønsket mengde bok choy eller andre grønnsaker
FREMGANGSMÅTE:
Start med å dampe, koke eller steke bok choy. Det tok meg ca. 7 minutter å dampe disse.
Deretter blander du sammen soyasaus, varmt vann, brunt sukker, oystersaus, eddik og sesamolje i en bolle, til sukkeret er oppløst. Varm opp en panne med litt matolje på medium høy varme. Ha pepper på begge sider av laksen før du legger den i pannen.
Vi foretrekker laksen litt rosa i midten, og steker den kun på ca. 30 sekunder på hver side. Du kan steke den mer om du ønsker det.
Ta ut laksen og tilsett hvitløk. Senk varmen ned til medium og tilsett sausen når hvitløken er blitt gyllenbrun. La sausen puttre i ca. 1 minutt.
Legg laksen tilbake i stekepannen, og bruk en skje til å dekke laksen med saus. Dekk med lokk i 1 minutt. Snu deretter laksen, hell mer saus over og la sausen trekke i ca. 30 sekunder til uten lokk. Husk at du kan justere steketiden selv etter hvor mye stekt du foretrekker å spise laksen.
Da er det bare å servere den smaksrike laksen sammen med bok choy og nykokt ris 🙂 Ha gjerne litt saus over risen og grønnsakene.
TIPS:
- Jeg la begge laksebitene på samme tallerken, men vi spiste kun 1 hver + en del mer bok choy.
- Dersom du ikke ønsker sukker i retten, kan du også erstatte med honning.
- Du kan også bytte ut bok choy med andre grønnsaker.
Du finner flere raske og enkle oppskrifter her:
Sitrongress marinert laks med sommersalat
Asiatisk laksesalat med hjemmelaget sesamdressing
Soyamarinert kyllinglår
Håper dere vil teste denne enkle oppskriften, og ønsker dere en super fin dag videre,
Klem TuTu