I travle hverdager er det ekstra godt å kunne oss med noe ordentlig godt og sunt. I dag vil jeg dermed dele en risbolle fylt med fargerike og næringsrike ingredienser med dere. Poke Bowl med soyamarinert Salma laks! Denne er forfriskende, men samtidig mettende, og tar deg kun 30 min å lage. Poke Bowl passer perfekt både til lunsj og middag, og du kan i tillegg tilføre alle ingredienser du er glad i sammen i en bolle 🙂
Ingredienser for 2 poke bowl
250 g Salma Laks
3 ts soyasaus
1 ts sesamolje
1 hakket vårløk
½-1 ts limejuice
½ avokado
½ mango
Sesamfrø
FREMGANGSMÅTE:
Start med å kutte laks i terninger. Bland soyasaus, sesamolje, limejuice og hakket vårløk i en bolle, og ha oppi laksen. La dette marinere i minst 20 minutter i kjøleskapet.
I mellomtiden kan du koke ris og forberede grønnsaker eller frukt som du ønsker å ha oppi din Poke Bowl.
Når risen er kokt, legger du den oppi en bolle, deretter danderer bare med ingrediensene dine oppå bollen.
Blir man ikke bare glad av å se på alle fargene? 🙂
TIPS:
- Oppskrift på sushi ris finner du her! I stedet for å blande risen med eddikblandingen som oppskriften sier, kan du også bare koke ris, også tilsette 1 ts med soyasaus oppå den kokte risen før du legger på resten av ingrediensene.
- Oppskrift på syltede grønnsaker finner du her!
- Du kan gjerne erstatte dette med andre grønnsaker om du ønsker.
Håper du vil teste denne fargerike Poke Bowl´n 🙂 Og tagg meg gjerne på @alt_asiatisk dersom du tester oppskriftene mine,
Klem TuTu