Kinesisk Stekt Ris

Da er vi i gang med ny uke dere 🙂

Mandager pleier å være travle for mange, og det er fristende å lete etter raske og enkle muligheter til middag. Derfor vil jeg dele en smaksrik og enkel lunsj/middagsrett med dere i dag – stekt ris med kinesiske pølser, som tar deg rundt 30 minutter å lage. Som jeg har nevnt tidligere elsker vi stekt ris her hjemme, spesielt fordi vi pleier å lage litt store porsjoner, for å kunne glede oss til lunsjen dagen etter 🙂 Denne oppskriften er fargerik, mild og god i smak, som gjør at den lett faller i smak også hos småbarn. 

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 650 g kokt ris (ca. 250 g ukokt)

  • 125-150 gulrøtter i terninger (2 gulrøtter)

  • 100 g fryste erter

  • 4 kinesiske pølser i skiver

  • 2 hakket vårløk

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 2 egg

  • 2,5 ss soyasaus

  • 2 ss oystersaus

  • 1 ts sesamolje

  • ¼ – ½ ts salt 

  • ¼ ts pepper

  • Matolje til steking



FREMGANGSMÅTE


Dersom du ikke har ferdigkokt ris fra før, kan du starte med dette. La risen koke mens du forbereder resten av ingrediensene. 

1. Start med å steke kinesisk pølse i en stekepanne på medium høy varme uten olje. Bruk en stekespade og flipp dem jevnlig i ca. 3-4 minutter. Hell de ut i en bolle. 
2. Tilsett ca. 2 ss med matolje i pannen og fres hvitløken til du får en gyllenbrun farge. Ha oppi gulrøttene og fryste erter og stek i ca. 2 minutter. 
3. Bland inn risen, soyasaus, oystersaus, salt og pepper. Skyv risen til den ene halvdelen av pannen. Pisk eggene godt med en gaffel, og tilsett til matolje i en andre halvdelen av pannen. Tilsett eggene og vent ca 30 sekunder før du rører lett i egget med sirkelbevegelser. 
4. Egget skal ha en våt eggerøre konsistens før du blander det inn med risen. Ha deretter i pølsene tilbake i risen sammen med vårløk. Ha helt til slutt i sesamolje og bland alle ingrediensene godt sammen. 

Da er stekt risen vår klar for servering 🙂 Håper dere liker denne enkle oppskriften like godt som oss her hjemme. 

TIPS:

  • Kinesiske pølser er kjøpt fra en asiatisk matbutikk. Du kan gjerne erstatte dette med andre proteiner, som f.eks. skinke, kylling, tofu eller annet.
  • Jeg har brukt kinesisk soyasaus og oystersaus. Ettersom noen soyasaus og oystersaus er saltere enn andre, kan du variere mellom ¼ – ½ ts salt, eller mer.
  • Skulle dere ønske andre stekt ris oppskrifter, har jeg blant annet denne thai stekte risen og kimchi fried rice 🙂

Ha en strålende start på uken, dere 🙂 
TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*