Da er vi i gang med ny uke dere 🙂
Mandager pleier å være travle for mange, og det er fristende å lete etter raske og enkle muligheter til middag. Derfor vil jeg dele en smaksrik og enkel lunsj/middagsrett med dere i dag – stekt ris med kinesiske pølser, som tar deg rundt 30 minutter å lage. Som jeg har nevnt tidligere elsker vi stekt ris her hjemme, spesielt fordi vi pleier å lage litt store porsjoner, for å kunne glede oss til lunsjen dagen etter 🙂 Denne oppskriften er fargerik, mild og god i smak, som gjør at den lett faller i smak også hos småbarn.
Ingredienser for 4 porsjoner
650 g kokt ris (ca. 250 g ukokt)
125-150 gulrøtter i terninger (2 gulrøtter)
100 g fryste erter
4 kinesiske pølser i skiver
2 hakket vårløk
2 fed hakket hvitløk
2 egg
2,5 ss soyasaus
2 ss oystersaus
1 ts sesamolje
¼ – ½ ts salt
¼ ts pepper
Matolje til steking
FREMGANGSMÅTE
Dersom du ikke har ferdigkokt ris fra før, kan du starte med dette. La risen koke mens du forbereder resten av ingrediensene.
1. Start med å steke kinesisk pølse i en stekepanne på medium høy varme uten olje. Bruk en stekespade og flipp dem jevnlig i ca. 3-4 minutter. Hell de ut i en bolle.
2. Tilsett ca. 2 ss med matolje i pannen og fres hvitløken til du får en gyllenbrun farge. Ha oppi gulrøttene og fryste erter og stek i ca. 2 minutter.
3. Bland inn risen, soyasaus, oystersaus, salt og pepper. Skyv risen til den ene halvdelen av pannen. Pisk eggene godt med en gaffel, og tilsett til matolje i en andre halvdelen av pannen. Tilsett eggene og vent ca 30 sekunder før du rører lett i egget med sirkelbevegelser.
4. Egget skal ha en våt eggerøre konsistens før du blander det inn med risen. Ha deretter i pølsene tilbake i risen sammen med vårløk. Ha helt til slutt i sesamolje og bland alle ingrediensene godt sammen.
Da er stekt risen vår klar for servering 🙂 Håper dere liker denne enkle oppskriften like godt som oss her hjemme.
TIPS:
- Kinesiske pølser er kjøpt fra en asiatisk matbutikk. Du kan gjerne erstatte dette med andre proteiner, som f.eks. skinke, kylling, tofu eller annet.
- Jeg har brukt kinesisk soyasaus og oystersaus. Ettersom noen soyasaus og oystersaus er saltere enn andre, kan du variere mellom ¼ – ½ ts salt, eller mer.
- Skulle dere ønske andre stekt ris oppskrifter, har jeg blant annet denne thai stekte risen og kimchi fried rice 🙂
Ha en strålende start på uken, dere 🙂
TuTu