Japanske Dango Med Sesamfrø Topping

God søndag kjære lesere 🙂

Håper dere har hatt en nydelig sommerferie så langt! Jeg ferier og den ekstra tiden man kan bruke på å lage noe godt til seg selv eller de man er glad i. Her om dagen prøvde jeg en ny variant av disse nydelige japanske riskakene, og har selvfølgelig også filmet hele prosessen som dere kan finne under høydepunkter på instagram 🙂

Disse er mildere og søtere i smaken, sammenlignet med Mitarashi Dango som jeg har delt tidligere. Dango er et kjempe enkel alternativ for deg som ikke ønsker å styre med ovn og steketider!

Ingredienser til 6 dango sticks

  • 175 g glutinous rice powder

  • 75 g rice flour

  • 200 ml vann

  • 2 ss sukker

  • SESAMFRØ TOPPING
  • 4 ss ristet sesamfrø

  • 1 ss sukker

  • TILBEHØR
  • Rosa og grønn konditor farge

FREMGANGSMÅTE
PS! for video, sjekk instagram stories: 

Start med å blande glutinous rice powder, rice powder og sukker sammen i en bolle. Tilsett deretter lunkent vann og kna deigen godt sammen. 

Deretter deler du deigen i tre. La den ene deigen forbli hvit, mens de to resterende blander du inn rosa og grønn konditor farge i hver av dem. Lav videre 6 like store boller av hver farge, slik at du får 18 stk til sammen.

Videre koker du disse i vann med medium høy varme til de flyter opp. Det tok meg ca. 6-7 minutter. Mens du venter på at dangoene kokes, kan du blende sammen sukker og sesamfrø i en kjøkkenmaskin, til du får en kombinert og jevn pulver. Legg dangoene som er ferdig kokt i kaldt vann med en gang du tar dem ut. Bruk deretter grillspyd og ha tre dango i ulike farger i hver spyd. 

TIPS:

  • Alle meltypene jeg bruker her er kjøpt fra asiatiske matbutikker.
  • Du kan gjerne prøve å halvere oppskriften hvis du det er første gangen du tester dango for å teste først om du liker eller ikke.
  • Ser du etter andre søtsaker? Alle dessertene finner du her 🙂

Ønsker dere en riktig fin søndag videre, og følg med gjerne på instagram stories for step-by-step video på disse 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*