Flambert Laks Nigiri med Chilimajones og Teriyaki Saus

God mandag fine dere 🙂

Håper dere har hatt noen super fine fridager og en ordentlig bra 17.mai feiring. Hos oss har det vært mye god mat og nok av kaker 🙂 Det er derfor ekstra deilig å starte uken med noe enkelt og sunt igjen. Det er ingen hemmelighet at jeg elsker oppskrifter med laks. Fisken gir en utrolig god smak alene, den er enkel å tilberede, og passer perfekt inn til enkle hverdagsretter. Dagens middag består dermed av flambert lakse nigiri, toppes med en deilig chilimajones og hjemmelaget teriyaki saus 🙂 

<strong>Ingredienser til 26 biter nigiri</strong>:

  • 350 g Salma Laks

  • *Chilimajones

  • *Teriyaki saus

  • SUSHI RIS
  • 200 g ukokt sushi ris 

  • 250 ml vann

  • ½ ss sake

  • EDDIK BLANDING
  • 1 ½ ss riseddik

  • 1 ss sukker

  • ½ ts salt

FREMGANGSMÅTE:
Start med å rense risen din med vann helt til vannet blir klart. Hell ut vannet alt vannet, tilsett 250 ml vann og ½ ss sake, og legg risen oppi en riskoker til koking. Bland eddikblandingen sammen i en bolle til sukkeret er løst opp. Når risen er ferdig, bruker du en stor skje og blander eddiken forsiktig inn i risen. 

I mellomtiden kan du blande sammen chilimajones og lage teriyaki saus. Oppskriftene finner du via link nederst i innlegget. 

Bruk en skarp kniv og kutt laksen i tynne skiver på ca 0,5 cm tykke. 

HVORDAN LAGER VI NIGIRI?

1. Ta ca. 1,5 ss med ris og form den som rund ball. 
2. Ta deretter en skive laks og legg den under risballen du nettopp lagde. Bruk tommelen til å trykke ned i midten av ballen, samtidig som du bruker fingrene dine til å forme risen etter formen på laksen. 
3. Snu nirigien slik at laksen vender oppover. 
4. Bruk tommelen og pekefingeren til å forme nigirien og dra kantene på laksen ned mot risen. 

Bruk deretter en kjøkken flamberer til å flambere laksen slik du liker den. Dersom du nettopp har lært deg eller vil lære å spise sushi eller rå fisk, anbefaler jeg virkelig å teste flambert laks. Jeg elsker konsistensen og smaken etter at vi har flambert disse nydelige nigirene! 

Pynt helt til slutt med chilimasjones, teriyaki saus og server gjerne med soyasaus, wasabi og ingefær om du ønsker det 🙂 

Tips: 

  • Dersom du ikke foretrekker fisken flambert, smaker den like himmelsk fersk.
  • Sushi ris, sake og eddik til sushi ris kan kjøpes på f.eks. Kiwi eller Meny.
  • Sjekk samlingen her for andre japanske retter 🙂

*Oppskriften på Chilimajones finner du her:
https://www.altasiatisk.no/2019/07/tempura-futomaki-med-chilimasjones/
*Oppskriften på Teriyakisaus finner du her (jeg halverte oppskriften):
https://www.altasiatisk.no/2019/07/crispy-teriyaki-chicken-bao-buns/


Ønsker dere alle en riktig fin start på uken, 
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*