Spicy Sashimi Salat Med Rispapir Chips

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er IMG_8031-1000x667.jpg

Denne kombinasjon av kremet sashimi salat og sprø, tynne rispapir chips er bare vanvittig godt! Og det beste? Det tar deg maks 15-20 minutter å lage! Her kan du velge styrken på sausen selv, og med Saitaku sin majones, ristede sesamfrø og soysaus, får du virkelig en herlig smakskombo som er perfekt både til saus og dipp. Også godt om du ønsker å servere med ris, nudler eller salatblanding 🙂 En deilig forrett eller siderett til helgen og hverdagen.

Saitaku er en autentiske serie av produkter, som skal inspirere oss til å lage mer japansk mat hjemme. DENNE uken får du hele 40% tilbud på alle Saitaku produkter hos Coop Mega og Coop Obs. Knallkjøp spør du meg 🙂

IngredienSER TIL 8-9 stk

  • FYLL
  • 200 g laks av sushi kvalitet

  • 2 ss tobiko egg (kan sløyfes)

  • 2 ss Saitaku majones

  • 1 hakket vårløk

  • 1 ts Sriracha

  • 1 ts Saitaku Soyasaus

  • 1 ts sesamolje

  • 1 ts sukker

  • Saitaku ristede sesamfrø

  • ANNET
  • Raps eller frityrolje til steking

  • 1 avokado i skiver (evt. agurk eller mango)

  • Rispapir

  • Sitron/lime båter

FREMGANGSMÅTE:

  1. Klipp opp hver rispapir i 8 like store pizza biter om du bruker runde ark. Bruker du firkantede som meg, kan du klippe opp i 9 like store firkanter.
  2. Varm olje ca. 1 cm dyp olje i en liten kjele på middels høy varme. Sjekk om oljen er varm ved å legge en liten bit av rispapiret i olje. Fryter den opp og ekspanderer fortløpende, er oljen klar. Det skal aldri ryke av oljen.
  3. Legg en bit av gangen ned i oljen og vent et par sekunder til rispapiret ekspanderer og blir hvitt. Løft ut av kjelen og over til et fat med papir under til avrenning. Frityrstek resten på samme måte.
  4. Del opp laksen i små terninger og vend inn med alle ingrediensene til miksen. Dersom du ikke har tobiko egg, kan du erstatte med ristede sesamfrø om ønskelig.
  5. Del opp avokado i skiver eller terninger. Ønsker du mer crunch kan du enten bytte den ut med agurk, eller gjøre en miks av begge. Mango er også godt til.
  6. Legg gjerne fyllet, grønnsakene og rispapirene på bordet ved servering, så kan man lage side egne rispapir kopper, eller legg på fyllet akkurat redd før serveringen, da slipper man at rispapiret blir bløtt 🙂 Ha også noen skiver lime eller sitron for ekstra frisk smak.

Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*