Biff Chopsuey

Første mest leste oppskriften på bloggen min! I dag deler jeg denne igjen med småjusteringer og tydeligere forklaringer. Det viktigste med denne oppskriften, er at man bruker de riktige, kinesiske sausene. I begge mine kokebøker som fåes kjøpt hos bokhandlere eller kan bestilles her, finner dere en ekslusiv ingredienser-guide med alt grundig forklart og med bilder som dere enkelt kan ta med til butikken. Neders under tips har jeg også listet opp navn på disse sausene 🙂

Vi vil også takke for tålmodigheten de månedene vi har hatt foreldrepermisjon og nyte øyeblikkene med lille jenta vår. Vi har oppdatert mer på Instagram da spørreundersøkelser viser at flertallet ønsket direkte oppskrifter der, men skal prøve vårt beste med jevnlige oppdateringer her også for dere som ønsker det 🙂

Ingredienser for 4-5 porsjoner

  • MERK! Jeg bruker måleskjeer for helt presise oppskrifter!
  • 400 g mørbrad

  • 2 ss maisenna

  • 2 ss vann

  • 1 ss matoljeolje

  • 1,5 ts natron

  • ½ ts salt

  • CHOP SUEY SAUS
  • 4 dl vann

  • 3 ss lys soyasaus

  • 2 ss maisenna

  • 2 ss østerssaus

  • 1 ss mørk soyasaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ss asiatisk kjøttbuljong pulver

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts pepper 

  • GRØNNSAKER
  • 1 boks/ 425 g babymais 

  • 1 boks/ 225 g bambus

  • 1 boks/ 225 g vannkastanje

  • 150 g sjampinjong i skiver

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 1 brokkoli i buketter

  • 1 stor gulrot i skiver

  • Kokt ris for 4-5 porsjoner

  • Olje til steking

FREMGANGSMÅTE:

  1. Del kjøttet i 0,5cm tynne skiver. Ha oppi en bolle og tilsett vann og olje for løs stykkene fra hverandre. Bland sammen maisenna, natron og salt i en bolle og gni blandingen i biffstykkene.
  2. Mariner i ca. 15 minutter. Bland sammen sausen.
  3. Legg brokkoli bukettene i en stor bolle. Kok opp 1 liter vann og hell over. La det trekke i ca. 1 minutt og skyll godt med kaldt vann. Denne metoden gir deg jevne grønnsaker i samme tekstur.
  4. Varm opp ca. 1 cm dyp olje på middels høy varme i en stekepanne. legg oppi ett og ett biffstykke av gangen slik at de ikke henger seg fast i hverandre. Stekes ca. 1 minutt på hver side og legges til side for avrenning.
  5. Fres hvitløk med 3 ss olje på middelshøy varme, gjerne en stor wok. Vent til gyllen og tilsett brokkoli, gulrot og sopp. Stek i 2-3 minutter.
  6. Ha oppi biff, vannkastanje, babymais og bambus. Bland alt godt opp så grønnsakene blir varme før du heller over sausen.
  7. Rør jevnlig mens du lar sausen tykne i ca. 5-7 minutter til ønsket tykkelse. Serveres med ris.

Tips:

  • Lys og mørk soyasaus og østerssaus kan kjøpes fra asiatiske dagligvare fra merket Lee Kum Kee.
  • Kjøttbuljong anbefales fra merket Ajinomoto eller asiatisk Knorr.

Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*