Annonse Saitaku
Kan vi friste med denne 15-minutters sashimisalaten som er fullstappet med friske smaker? En enkel, rask og lekker hverdagsrett og helgerett som familien garantert vil like! Velsmakende sashimi salat med fargerike frukt og grønnsaker sammen med kremet chilimajones og sprøe rekechips, virkelig den perfekte komboen!
Saitaku er en autentiske serie av produkter, som skal inspirere oss til å lage mer japansk mat hjemme. Du finner Saitaku i de fleste dagligvareforretninger og kan også bestille via Oluf Lorentzens nettbutikk.
Ingredienser for 3-4 porsjoner
400 g laks av sushikvalitet i terninger
1 avokado i terninger
1 vårløk i ringer
1/2 mango i terninger
2 ss hakket rødløk
- CHILIMAJONES
4 ss Saitaku majones
1-2 ss chilisaus
- PONZU SAUS
2 ss Saitaku soyasaus
1 1/2 ss kaldt vann
1 ss sukker
1 ss Saitaku riseddik
1 ss limejuice
1/2 ss sesamolje
- TILBEHØR
Rekechips
Saitaku ristede sesamfrø
FREMGANGSMÅTE:
- Kutt opp alle ingrediensene til salaten. Skjær laksen i terninger på ca. 1×1 cm. Ha alt i en bolle.
- Bland sammen chilimajonesen i en bolle. Bland sammen ingrediensene til ponzusausen i en annen bolle, og rør til sukkeret er oppløst. Sett sausen i kjøleskapet mens du steker rekechipsene.
- Varm opp en liten kjele eller stekepanne på middels høy varme. Hell oppi olje til det dekker 3–4 cm av kjelen.
- Sjekk om oljen er klar, ved å legge en liten bit av en rekechips oppi. Den skal flyte rett opp til overflaten. Sett frem et fat med papir til avrenning av oljen.
- Avhengig av hvor stor stekepannen din er, kan du steke 4–6 rekechips av gangen. De sveller når de stekes. Med en gang de slutter å utvide seg, tar du dem opp av oljen og legger dem til avrenning. Rekechipsene skal være hvite etter frityrsteking også, så du trenger ikke å la dem ligge lenger for å få farge.
- Før servering heller du ponzusausen over salaten, og fordeler sashimisalaten over de sprø rekechipsene. Alternativt kan du legge salaten og rekechipsene hver for seg, slik at flere kan dele på retten – da holder de seg også sprø lenger. Dryss på med ønsket mengde chilimajones for ekstra kick.
Klem TuTu