Peanøtt Nudler Med Crispy Tofu

Annonse Helios

Nudler med spicy og kremet peanøttsaus er en av våre store go-to-retter på travle ukedager, som virkelig aldri skuffer når man vil ha noe raskt og enkelt på maks 20 minutter. Her kan du variere med hvilken nudler og grønnsaker du ønsker å bruke for ulike teksturer. Som en rik proteinkilde, topper jeg med sprøstekt Tofu Naturell fra Helios. Her kan du velge om du vil marinere med f.eks. litt soyasaus i forkant, men vi synes den milde smaken er helt nydelig med smakfulle nudelen.

For å få til den gode sausen, har jeg brukt Helios sin peanøttsmør, soyasaus og nyhetene ristet sesamolje og Sambal Oelek. Sistnevnte gir deg den dype sterke smaken, og kan brukes i f.eks. marinader og sauser. Sesamolje er som nevnt tidligere min favoritt ingrediens på kjøkkenet, og med kun et par dråper, kan du bringe frem en velduftende aroma og smak til maten. Begge er nyheter fra Helios som lanseres i høst og blant annet kan kjøpes hos Sunkost, Life eller Oda.

Ingredienser for 4 porsjoner

FREMGANGSMÅTE:

  1. Kok nudler etter anvisning på pakken og spar på 1 dl av vannet. Sil ut til avrenning.
  2. Klem ut vann fra tofuen med kjøkkenpapir og del opp i spisestore skiver. Stek på middels høy varme med litt olje til begge sider er sprø og gyllenbrune.
  3. Bland sammen alle ingrediensene til sausen, gjerne med en visp til du får en jevn saus. Smak til med honning og hvor sterk du foretrekker.
  4. Vend inn nudlene og bland godt opp. Du kan også vende tofuen inn her, eller spare som topping sammen med agurk og ristede sesamfrø.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*