Crispy Gyoza Dumplings

Hjemmelaget crispy dumplings i helgen? Kombinasjonen med saftig fyll og deilig dipp til er helt nydelig, og en sosial aktivitet sammen med venner eller familie som gir deg herlige smaksopplevelser.

Har du forresten lyst på en praktisk matkalender med månedlige forslag på oppskrifter og en ekslusiv ingredienser-guide? Bestill min Alt Asiatiske Matkalender 2024 her, som også er tilgjengelig hos diverse bokhandlere og butikker nå 🙂

Ingredienser til ca. 26-28 gyoza

  • FYLL
  • 200 g kjøttdeig av storfe

  • 200 g revet gulrot

  • 1 finhakket vårløk

  • 1 fedd finhakket hvitløk

  • 1/2 ts revet ingefær

  • 1 ss potetmel

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss østersaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss sukker

  • 1/4 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • TILBEHØR
  • Gyoza ark

  • Olje til steking

  • 2 ss sesamolje

  • 1,5 dl kokende vann for hver runde

  • DIPP
  • 4 ss soyasaus

  • 2-3 ss riseddik/ eddik

  • 1/2-1 ss sukker/annen søtning

  • Chiliolje, tørket chili eller fersk chili for ekstra kick

FREMGANGSMÅTE

  1. Bland fyllet i en bolle og mariner det i minst 30 minutter. Fyllet kan også lages dagen før og marinere natten over i kjøleskapet.
  2. Legg et gyozaark i håndflaten din eller på en tallerken. Legg en ½ ss fyll på midten av arket og bruk denne metoden for bretting. Løft opp den delen av arket som ligger mot deg, og brett små folder bortover mens du «limer» hver fold mot det bakerste arket. Du bretter altså kun det fremste arket, det bakerste skal hele tiden være rett. Du kan brette alt fra 4–10 folder på hver gyoza.
  3. Bland sammen melblandingen slik at den er klar før du begynner å steke.
  4. Varm deretter en panne med 1 ss olje på middels høy varme. Jeg steker halvparten av gyozaene av gangen. Stek dem til bunnen blir gylne  og sprø.
  5. Tilsett 1,5 dl kokende vann. Legg på lokk og damp gyozaene i ca. 10 minutter, uten å løfte av lokket underveis.
  6. Når alt vannet er fordampet, skrur du varmen til lav og tilsetter 1 ss sesamolje. La bunnen bli sprø igjen ila. noen minutter så er de første klare. Gjenta prosessen igjen. Serveres med dippen til.

Ha en riktig fin helg,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*