Bánh Bò – Dampede Riskaker Med Kokosmelk

Fra og med mandag 9.oktober har jeg mammapermisjon, og vil takke alle som har sendt fine hilsener og lykkeønsker under hele svangerskapet. Vi venter spent på den lille jenta vår skal komme og er takknemlig for å straks kan oppleve dette som nybakt familie. Frem til desember vil jeg derfor være i full mammapermisjon og har derfor forhåndsskrevet flere innlegg som kommer i ny og ne (som dette) på bloggen for dere 🙂 Ellers vil dere under hele perioden ha tilgang til over 700 oppskrifter her på bloggen og over 100 andre i begge bøkene mine.

Dette er min store barndomsfavoritt sammen med søte sesamboller fra min første kokebok. Disse har en unik chewy og myk konsistens som gjør de ekstra gøy å spise, sammen med en søt kokosmelk dipp/saus til 🙂 Søte, lekre og fargerrike helgesnacks!

Ingredienser

  • 400 g rismel

  • 200-250 g sukker

  • 50 g tapiokastivelse

  • 400 ml romtemperert kokosmelk

  • 400 ml varmt vann

  • 1 ss tørrgjær for søtbakst

  • 1 ts vaniljeessens eller vaniljesukker

  • 1/2 ts salt

  • Konditorfarge (kan sløyfes for helt hvite)

  • Formfett eller nøytral olje

  • Kokossaus (valgfritt)
  • 200 ml kokosmelk

  • 25 g sukker

  • 1 ts maisenna eller tapiokastivelse

  • 1 liten klype salt

  • Ristede sesamfrø som topping

FREMGANGSMÅTE:

  1. Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Tilsett kokosmelk, vaniljeessens og halvparten av det varme vannet. Rør til røren er klumpefri, og tilsett resten av vannet.
  2. Legg lokk på bollen og la røren stå et lunt sted i 1,5-2timer.
  3. I mellomtiden kan du lage kokossausen. Rør sammen alle ingrediensene i en kjele. Varm sausen på middels høy varme og la den koke i 2-3 minutter mens du rører, til den tykner noe. Skru av varme. Denne sausen kan serveres både varm og avkjølt. Jo kaldere den er, jo tykkere blir konsistensen.
  4. Når røren er ferdig, har den skum og luftbobler på toppen. Bland den jevn igjen med en slikkepott. fordel røren i boller og tilsett ulike konditorfarger.
  5. Varm opp vann i en damper. Du kan enten bruke bambusdamper eller en stor kjele med dampebrett.
  6. Riskakene dampes enten på muffinsbrett, silikonformer, folieformer eller små ildfaste skåler. De bør romme 50-100 ml. Tilpass dampetiden med større former.
  7. Spray eller pensle formene med olje eller formfett. Legg dem i damperen med lokk slik at de blir ordentlig varme før du heller i røren. Dette bidrar til å lage et fint bikubemønster på kakene.
  8. Fyll nesten helt opp og damp i 8-13 minutter. Test om de er ferdig med å stikke et grillspyd oppi som skal komme ut tørt.
  9. Hvert 3.-5. minutt kan du løfte av lokket for å tørke av vann slik at det ikke drypper i kakene.
  10. Ta ut av formene og avkjøles 3-5 minutter før du tar de ut av formen. Serveres varme eller lune med saus og ristede sesamfrø.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*