Teriyaki Laks Med Agurksalat

Annonse – Saitaku

Hva med å starte uken med en en enkel, rask og nydelig middag på maks maks 20 minutter og med få ingredienser som er enkle å få tak i? 🙂 Teriyaki laks med agurksalat er en smakskombinasjon som både passer med store og små i travle ukedager. Med den smakfulle teriyaki sausen til Saitaku som er flytende, god og helt essensiell for å lykkes i denne oppskriften. Sortimentet fra Saitaku finner du på diverse dagligvare butikker.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 400 g filet av laks

  • Salt og pepper

  • 2 ss olje til steking

  • 1 flaske Saitaku teriyaki saus

  • 1-2 ss flytende honning

  • 1 ss sukker

  • 1 ss maisenna

  • AGURK SALAT
  • 1 agurk i skiver

  • 100 ml Saitaku riseddik

  • 25-50 g sukker

  • 1/4 ts salt

  • ANNET
  • Kokt ris (Saitaku)

  • Saitaku ristede sesamfrø

FREMGANGSMÅTE:

  1. Del agurk i tynne skiver på ca. 0,5 cm. Bland inn Saitaku sin riseddik, sukker og salt til sukkeret smelter. Settes kald frem til servering.
  2. Varm 2 ss olje på middels høy varme i en panne. Stek laksen med litt salt og pepper i et par minutter på begge sider, slik du foretrekker. Ta de ut over på et fat.
  3. Bland sammen en hel flaske med Saitaku sin teriyaki saus sammen med maisenna, sukker og honning i en bolle og smak til.
  4. Bruk samme pannen som du stekte laks. Ha på middels høy varme og når pannen er ordentlig varm, heller du over sausen. Senk varmen på lav og rør godt i ca. 30 sekunder til 1 minutt, til sausen tykner. Ha på lav varme og legg laksen tilbake i sausen slik at de blir godt dekket med saus. Alternativer er å servere sausen ved siden av.
  5. Server teriyaki laksen sammen med kokt ris og agurksalaten til. Dryss på med litt ekstra ristede sesamfrø for ekstra aroma.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*