Annonse – Saitaku
Hva med å starte uken med en en enkel, rask og nydelig middag på maks maks 20 minutter og med få ingredienser som er enkle å få tak i? 🙂 Teriyaki laks med agurksalat er en smakskombinasjon som både passer med store og små i travle ukedager. Med den smakfulle teriyaki sausen til Saitaku som er flytende, god og helt essensiell for å lykkes i denne oppskriften. Sortimentet fra Saitaku finner du på diverse dagligvare butikker.

Ingredienser for 4 porsjoner
400 g filet av laks
Salt og pepper
2 ss olje til steking
1 flaske Saitaku teriyaki saus
1-2 ss flytende honning
1 ss sukker
1 ss maisenna
- AGURK SALAT
1 agurk i skiver
100 ml Saitaku riseddik
25-50 g sukker
1/4 ts salt
- ANNET
Kokt ris (Saitaku)
Saitaku ristede sesamfrø
FREMGANGSMÅTE:
- Del agurk i tynne skiver på ca. 0,5 cm. Bland inn Saitaku sin riseddik, sukker og salt til sukkeret smelter. Settes kald frem til servering.
- Varm 2 ss olje på middels høy varme i en panne. Stek laksen med litt salt og pepper i et par minutter på begge sider, slik du foretrekker. Ta de ut over på et fat.
- Bland sammen en hel flaske med Saitaku sin teriyaki saus sammen med maisenna, sukker og honning i en bolle og smak til.
- Bruk samme pannen som du stekte laks. Ha på middels høy varme og når pannen er ordentlig varm, heller du over sausen. Senk varmen på lav og rør godt i ca. 30 sekunder til 1 minutt, til sausen tykner. Ha på lav varme og legg laksen tilbake i sausen slik at de blir godt dekket med saus. Alternativer er å servere sausen ved siden av.
- Server teriyaki laksen sammen med kokt ris og agurksalaten til. Dryss på med litt ekstra ristede sesamfrø for ekstra aroma.



Ha en fin dag,
Klem TuTu