Har du resteris, grønnsaker liggende i kjøleskapet og proteiner i fryseren? Mekk sammen denne enkle og smakfulle stekte risen på 1,2 og 3! Perfekt i lunsjboksen om du har noe til overs etter middagen 🙂 Varier og bytt ut med ingredienser du har tilgjengelig hjemme.
Ingredienser til 4-5porsjoner
- BIFF MARINADE
300 g entrecote
1 ss vann
1 ss olje
1 ts dark soyasaus
1 ts maisenna
1/4 ts natron
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
- SAUS TIL STEKT RIS
1 ss lys soyasaus
1 ss oystersaus
1 ss vann
1 ts dark soyasaus
1 ts sesamolje
1 ts sukker
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
- RIS OG GRØNNSAKER
600 g ris
3 ss olje til steking
1 gulrot i små terninger
1 boks mais
1 hakket vårløk
1 hakket løk
1 fed hakket hvitløk
FREMGANGSMÅTE:
- Start med blande sammen alle ingrediensene til biff marinaden i en bolle. Tilsett biff som du kutter opp i terninger eller strimler, og la den stå i minst 15 min. I mellomtiden kan du forberede grønnsaker og lage sausen.
- Videre kan du frese hvitløk og løk med olje på medium høy varme. Når hvitløken har fått en lys gyllenbrun farge, tilsetter du den marinerte biffen. Stekes til biffen får en stekeskorpe i ca. 2 min.
- Ha oppi gulrøtter og mais og stek i 1 min til.
- Tilsett kokt ris sammen med sausen og bland godt i ca 3-4 min så risen blir varm og sausen trekker seg til. Tilsett vårløk. Røres godt en siste gang, så er denne klar til servering.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu