Spicy Mapo Tofu

Annonse Helios

Tuan har et skikkelig stort hjerte for tofu, og hver gang vi er ute og reiser, sørger han alltid for å bestille mapo tofu om den er på menyen, da den ikke er enkelt å finne her i Norge 🙂 Mapo tofu er en populær rett fra det kinesiske kjøkkenet i Sichuan. Her blir tofuen braisert i en aromatisk, velbalansert og spicy kjøttsaus. Kombinasjonen sammen med varm ris, er bare helt uimotståelig. Gleden var derfor stor da jeg lærte meg å lage favoritten hjemme! I dag deler jeg en enkel og nydelig versjon som tar kort tid å lage hjemme.

Med Helios sin Tofu naturell, som har rene, milde og gode smaker, passer den utmerket til mapo tofu som er rikelig på smak. Visste du forresten at Tofu er et av de minst prosesserte planteproteinene på markedet? Helios sin tofu er nemlig økologisk og består av kun soyabønner og vann.

For å løfte opp smakene, har jeg også brukt Sambal Oelek, som er en indonesisk chilipasta som inneholder 80% kajennepepper smaksatt med litt eddik og salt. Denne bringer frem de gode aromaene i retten, og egner seg blant annet godt i marinader, sauser og som spicy smakstilsetning. Denne sammen med ristet Sesamolje er nyheter fra Helios som lanseres i høst og blant annet kan kjøpes hos Sunkost, Life eller Oda.

Ingredienser for 3-4 porsjoner

 • 200 g kjøttdeig av storfe

 • 3 fed hakket hvitløk

 • 3 ss olje til steking

 • 1 ss chili bean sauce/ toban jiang

 • 1 ss Helios Sambal Olek

 • 1 ts revet ingefær

 • KRAFT
 • 2 dl lunkent vann

 • 1 ss kylling buljong

 • 1 ss Helios soyasaus

 • 1 ss Helios sesamolje

 • 1 ss sukker

 • TOFU
 • 270 g Helios Tofu Naturell

 • 2 ss vann

 • 1 ss maisenna/potetmel

 • TILBEHØR
 • Ris

 • Hakket vårløk

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Del tofuen i spisestore biter på ca. 2×2 cm, og rør sammen kraften i en bolle.
 2. Varm olje i en panne på medium høy varme og tilsett kjøttdeig. Når den er gjennomstekt, tilsetter du hvitløk, ingefær, chili bean saus og sambal olek. Stekes i ca. 2 min til på fortsatt middels høy varme.
 3. Tilsett kraften i pannen og la det koke i ca. 2-3 min til.
 4. Skru varmen ned til middels varme. Bland sammen vann og maisenna og bland det inn forsiktig i pannen. Ha oppi tofu og skyv den rolig frem og tilbake slik at du ikke moser tofuen.
 5. La blandingen tykne i noen få minutter og smak til med Helios sin ristede sesamolje. Dryss på med hakket vårløk og server med ris.

TIPS:

 • Ønsker du å lage denne vegetarisk, kan du f.eks. bruke vegetardeig og grønnsaksbuljong.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*