Scampi Og Grønnsaker I Sursøtsaus

En ekslusiv og hverdagslig oppskrift fra min andre kokebok som jeg deler med dere i dag 🙂 Denne retten tar deg ikke mer enn 20 minutter å lage, og helt perfekt til travle dager. Her kan du bytte med grønnsaker du har tilgjengelige i kjøleskapet, og også med proteiner som tofu, kylling, svin, osv. Min 2.kokebok er nå forresten på halvpris HER. I tillegg gir jeg også ut en matkalender, som skal gi deg inspirasjon for et helt år med 8-10 forslag hver eneste måned med ekslusiv QR-kode og ingredienser guide – mer info og bestill den her.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 24 scampi

  • 1 ss maisenna

  • 1/4 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • Kokt ris

  • Nøytral olje til steking

  • SURSØT SAUS
  • 3,5 dl vann

  • 2 dl ketchup

  • 4 ss ananaslake fra boks

  • 3 ss østerssaus

  • 2 ss sukker

  • 1 ss hvit eddik 7%

  • 1 ts asiatisk kyllingbuljong

  • 1 ts maisenna

  • 1/2 ts salt

  • GRØNNSAKER
  • 2 fedd hakket hvitløk

  • 1 paprika (gjerne 1/2 grønn og 1/2 gul)

  • 1 rødløk

  • 1 boks ananas i ringer

FREMGANGSMÅTE:

  1. Rens og tørk scampiene for vann. Skrell dem, men behold gjerne halen på.
  2. Bland sammen sausen og kutt opp alle grønnsakene i spisestore biter.
  3. Vend scampiene i maisenna, salt og pepper. Varm opp ca. 2 ss olje på middels høy varme i en stekepanne. Stek scampiene på begge sider til de er nesten gjennomstekt. Legg dem til side på et fat.
  4. Ha fortsatt på middels høy varme og tilsett 1 ss med olje. Ha i paprika og hvitløk. Stek først i cai. 2-3 minutter før du tilsetter ananas og løk.
  5. Ha i sausen og scampiene. Rør jevnlig til det koker opp, og la og koke i ca. 3-4 minutter til scampiene er helt gjennomkokt, eller lengre om du ønsker en enda tykkere saus. Server med ris.

TIPS:

  • Denne sausen er også utrolig god til innbakt svinekjøtt fra side XXX, kylling eller tofu. Smak til med sukker etter hvilken ketchup og ananas du bruker.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*