En ekslusiv og hverdagslig oppskrift fra min andre kokebok som jeg deler med dere i dag 🙂 Denne retten tar deg ikke mer enn 20 minutter å lage, og helt perfekt til travle dager. Her kan du bytte med grønnsaker du har tilgjengelige i kjøleskapet, og også med proteiner som tofu, kylling, svin, osv. Min 2.kokebok er nå forresten på halvpris HER. I tillegg gir jeg også ut en matkalender, som skal gi deg inspirasjon for et helt år med 8-10 forslag hver eneste måned med ekslusiv QR-kode og ingredienser guide – mer info og bestill den her.
Ingredienser for 4 porsjoner
24 scampi
1 ss maisenna
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
Kokt ris
Nøytral olje til steking
- SURSØT SAUS
3,5 dl vann
2 dl ketchup
4 ss ananaslake fra boks
3 ss østerssaus
2 ss sukker
1 ss hvit eddik 7%
1 ts asiatisk kyllingbuljong
1 ts maisenna
1/2 ts salt
- GRØNNSAKER
2 fedd hakket hvitløk
1 paprika (gjerne 1/2 grønn og 1/2 gul)
1 rødløk
1 boks ananas i ringer
FREMGANGSMÅTE:
- Rens og tørk scampiene for vann. Skrell dem, men behold gjerne halen på.
- Bland sammen sausen og kutt opp alle grønnsakene i spisestore biter.
- Vend scampiene i maisenna, salt og pepper. Varm opp ca. 2 ss olje på middels høy varme i en stekepanne. Stek scampiene på begge sider til de er nesten gjennomstekt. Legg dem til side på et fat.
- Ha fortsatt på middels høy varme og tilsett 1 ss med olje. Ha i paprika og hvitløk. Stek først i cai. 2-3 minutter før du tilsetter ananas og løk.
- Ha i sausen og scampiene. Rør jevnlig til det koker opp, og la og koke i ca. 3-4 minutter til scampiene er helt gjennomkokt, eller lengre om du ønsker en enda tykkere saus. Server med ris.
TIPS:
- Denne sausen er også utrolig god til innbakt svinekjøtt fra side XXX, kylling eller tofu. Smak til med sukker etter hvilken ketchup og ananas du bruker.