Pho Bo – Vietnamesisk Risnudler Med Oksekraft

I helgene, når vi kommer hjem til mamma, står ofte phở eller andre tradisjonelle nudelsupper på menyen. Mamma vet at vi ikke har tid til å lage det selv i løpet av uken, og derfor blir jeg ekstra glad for omtanken i at hun lager det til oss i helgene. En god phở kjennetegnes av den klare, dype og aromatiske smaken på kraften. Her har jeg laget en litt raskere versjon av mammas kraft, med hennes beste tips.

Denne oppskriften er hentet fra min nyeste kokebok, som du nå finner på HALVPRIS her 🙂

Ingredienser for 5-6 porsjoner

 • 1 1/2 kg oksekraftbein

 • 1 kg bibringe

 • 1 1/2 ss salt

 • Vann

 • Kraften
 • 3 1/2 liter vann

 • 75 g ingefær i skiver

 • 25 g gult kandissukker (rock sugar) eller vanlig sukker

 • 2 løk

 • 2 ss asiatisk kyllingbuljong

 • 1 1/2 ss salt

 • Aroma
 • 6 stjernanis

 • 2 sjalottløk delt i halve

 • 2 kanelstang

 • 1 ss korianderfrø

 • 1 ss nellik

 • Tilbehør
 • 500 g indrefilet eller mørbrad i syltynne skiver

 • 16 vietnamesiske bo vien – kjøttboller (kan sløyfes)

 • Pho-nudler

 • Urter: thai basillikum, culantro/koriander og vårløk

 • Bønnespirer

 • Limebåter

 • Løk i tynne skiver

 • Chili i skiver (kan sløyfes)

 • Hoisinsaus og Sriracha

FREMGANGSMÅTE:

 1. Vask kraftbeinene og bibringen godt. Legg kjøttet i en stor balje og fyll på lunkent vann og ½ ss salt så det dekker kjøttet godt. Denne metoden fjerner blod og urenheter, og gir deg ren kraft.
 2. La det ligge i minst 1 time, gjerne noe lengre. Skift gjerne vannet og saltet en gang underveis om du får tid. Hell kjøttet over et dørslag og skyll godt med vann.
 3. Legg kraftbein og bibringe i en stor kasserolle. Fyll med vann til det dekker kjøttet. Tilsett 1 ss salt og kok opp på høy varme. La det koke i ca. 5 minutter. Hell kjøttet over et dørslag og skyll godt i kaldt vann. Vask deretter kjelen før du fortsetter.
 1. Sett platen på høy varme og legg løk og ingefær i den tørre kjelen. De skal få stekeskorpe for å gi aroma til sausen. Når alle sidene er brunet, legger du oppi bein, bibringe, heller i 3,5 liter vann og 1 ss salt.
 2. Gi kraften et oppkok på høy varme, senk deretter varmen til middels og la den koke i ca. 2 timer. Fjern skum på overflaten med en skje.
 3. I mellomtiden kan du koke nudler og forberede tilbehøret. Del vårløken i to og hakk den grønne delen i tynne ringer. Den hvite delen sparer du til senere. Skjær mørbrad eller indrefilet i syltynne skiver.
 4. Varm en stekepanne på middels høy varme. Stek sjalottløk og kanelstenger i tørr panne til de er brune. Ta dem ut og ha resten av ingrediensene i pannen. Stek dem i tørr panne i noen minutter, til de begynner å lukte godt, men uten at de blir brente. Legg alt oppi en tepose eller tesil.
 5. Når kraften er klar, tar du ut bein, bibringe, løk og ingefær. Smak til med salt, buljong, kandissukker og legg oppi posen med aromatiske kryddere. La den trekke i 20-40 minutter før du tar ut posen.
 6. Del opp bibringen i tynne skiver .
 7. Gi kraften et oppkok rett før servering. Dersom du ønsker å servere suppen med vietnamesiske kjøttboller, kan disse legges i kraften i 5-10 minutter før servering. Legg også den hvite delen av vårløken i kraften i noen minutter. 
 8. Legg nudler i dype porsjonsboller. Legg bibringe og skiver av indrefilet/mørbrad oppå. Til slutt heller du den kokende kraften over, slik at kjøttet blir kokt i bollen. Topp med hakket vårløk og løkskiver. Ha urter, bønnespirer, chili og lime på bordet, så alle kan forsyne seg. Smak til med hoisinsaus og sriracha, eller server denne duoen som en dipp.

 Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*