Asiatiske grillspyd er noe jeg aldri går lei av! Det beste med disse er at de er fine å fryse og kan tilberedes når du har cravings for noe ekstra godt 🙂 Marinaden passer også godt med storfe, kylling, sjømat eller f.eks. tofu. Her serverer vi en ekstra frisk versjon med syltede grønnsaker, nudler og urter.
Ingredienser 4 porsjoner
- SYLTE
1 gulrot
300 g knutekål uten skall
4-5 ss hvit eddik (7%)
3 ss sukker
1/2 ts salt
- KJØTTMARINADE
900 g økologisk tynnribbe / nakkekoteletter
2 fedd hakket hvitløk
1 hakket sitrongress
1 ss sukker
1 ss honning
1 ss fiskesaus
1 ss østerssaus
1 ss asiatisk kylling buljong
1 ss thai mørk soyasaus
1/2 ts sort pepper
1/4 ts salt
- FISKESAUS
75 g sukker
0,5 l vann
0,5 dl fiskesaus
0,5 dl hvit eddik (7%)
1 klype salt
Hakket hvitløk og chili serveres på siden
- TILBEHØR
Kokte risnudler
Urter og salat: f.eks. agurk, mynte, koriander, bønnespire osv.
Hakkede peanøtter
FREMGANGSMÅTE:
- Del kjøttet i tynne og jevne skiver. Bland sammen marinaden og masser kjøttet godt oppi. Denne bør marineres i minst 2-3 timer, men smaker aller best om du lar den ligge i kjøleskapet fra kvelden før.
- Legg grilldspyd i kaldt vann ca. 30 minutter før du trer på kjøttet. Da slipper vi brente spyd.
- Sylten kan lages dager i forveien ved at du kutter opp grønnsakene i tynne skiver på maks 0,5 cm tykke. Bland med sukker i ca. 30 minutter før du tilsetter salt og eddik. Bland godt og oppbevares i kjøleskapet.
- Kok opp alle ingrediensene til fiskesausen og spar på hvitløk og chili som du smaker til til slutt. Risnudler bør også kokes litt før slik at alt vannet rekker å renne fra seg.
- Spyd kjøtt i spyd og grill, pannesteke eller bruk airfryer til de er gjennomstekte på begge sider. Server med risnudler, urter, syltede grønnsaker og øs med fiskesaus over. Dryss gjerne på med litt peanøtter om ønskelig. Disse spydene er også nydelige med ris om du ikke ønsker nudler.