Sticky Og Crispy Korean Fried Chicken

Her får du en kombinasjon av herlig crispy koreansk kylling, sammen med en søt og sticky saus! Finger-lickin-good og perfekt både for store og små. Her har jeg brukt airfryer, og utrolig fornøyd med resultatet. Server gjerne med litt ris, salat eller denne tradisjonelle chicken mu (syltede grønnsaker).

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 900 g frosne kyllingvinger

  • 1 ss hvitløkspulver

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 50 g maisenna

  • Matolje til steking

  • SWEET AND STICKY SOYSAUCE
  • 1/2 dl koreansk soyasaus

  • 4 ss corn sirup

  • 2 ss brunt sukker

  • 2 ss ketchup

  • 1 ss sesamolje 

  • 1/4 ts salt

FREMGANGSMÅTE:

  1. Tin og tørk godt av kyllingvingene. Bland inn hvitløkspulver, salt og pepper. Varm frirtyrolje på middels høy varme i en dyp stekepanne. Her kan du også bruke airfryer. Når oljen er varm, blander du maisenna med kyllingvingene.
  2. Legg inn en og en i den varme oljen og stek i ca. 7-10 min. Ta ut til avrenning på kjøkkenpapir. La de hvile i ca. 5-10 minutter før du bruker dobbel-frying metoden og steker en gang til i ca.5-7 min, slik at de blir ekstra sprø. Ønsker du ikke dette, kan du også steke opptil 12 minutter i første omgang.
  3. Med aifryer (juster tiden etter min maskin): pensle formen eller aliminiumsfolie som du har i bunne lett med litt olje. Legg kyllingvingene bortover (jeg steker i to omganger). Det er valgfritt, men om du ønsker ekstra sprøtt lag, kan du enten spraye eller pensle lett skinnet med litt olje. Stek på 200 grader i ca. 15-18 minutter til de blir ordentlige sprø og gode, og snu om halvveis.
  4. Bland sausen i en bolle. Varm en stekepanne på middels høy varme og hell inn sausen. La den få et oppkok under omrøring i ca. 1-2 minutter slik at sausen tykner.
  5. Slå av varmen og vend inn kyllingvingene rask slik at sausen dekker skinnet. Ta de ut over bakepapir slik at sausen stivner i noen få minutter før servering.
  6. Dryss gjerne på med litt sesamfrø og vårløk. Server med chicken mu (syltede grønnsaker) og ris om ønskelig.

TIPS:

  • Du kan fint også bruke kyllingklubber, eller overlår/kyllingbryst i små terninger.
  • Sørg for å vende kyllingen rask med sausen. Den skal ikke trekke inn i kyllingen, kun en jevn glasering.
  • Koreansk soyasauser og corn sirup kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Bruker du andre soyasauser må du smake til etter saltinnholdet.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*