Papaya Salat Og Thai Fiskekaker

Annonse A-food & Thai Trade Center Copenhagen, DITP

Jeg har gleden å dele enda et spennende og smaksrikt samarbeid med vår favoritt matbutikk, A-food Market! Denne gangen med herlige thai smaker under den herlige “Thai Food Month” der du vil få smaksprøver og introduksjon på thai produkter i alle A-food butikkene. I tillegg til 10% rabatt på produkter brukt i cooking demo. Her finner du også mange “Thai SELECT” produkter som anbefales til oppskriftene. Dette er i regi av Thai Trade Center, og jeg gleder meg til å dele oppskriftene i samarbeid med dem med dere 🙂

Først ut er den tradisjonelle thai papaya salaten, med aromatiske fiskekaker. En enkel rett, fullstappet med gode smaker! Alle ingrediensene er handlet fra A-food, og på følgende dager vil du kunne få med deg cooking demo og smaksprøver i deres butikker i Oslo og Porsgrunn:

Thai Food Month:

  • Lørdag 12.august kl.12-16: papaya salat og thai fiskekaker
  • Lørdag 19.august kl.12-16: pad thai
  • Lørdag 26.august kl.12-16: panang curry

Håper dere vil komme innom, smake og handle med herlige ingredienser 🙂

Ingredienser for 2 porsjoner (4 porsjoner om du serverer som siderett)

  • 300 g revet papaya uten skall

  • 10 cherry tomater

  • 4 stk meterbønner

  • 1/2 gulrot

  • SAUS
  • 2 fedd hvitløk

  • 1/2-6 thai chili (eller så spicy som du foretrekker)

  • 2 ss Jawirat fermentert fiskesaus

  • 2 ss palmesukker (kan erstattes med vanlig sukker)/ 50g kompakt palmesukker

  • 1 ss fiskesaus

  • 1 lime

  • 2 – 3 ss ristede peanøtter

  • TILBEHØR
  • PFP Thai fiskekaker

  • Sticky rice

FREMGANGSMÅTE:

  1. Bruk en papaya slicer, mandolinjern (vær forsiktig med fingrene) eller hakk opp papayaen i tynne strimler. Gjør det samme med gulroten. Del tomatene i halv og og meterbønnene i ca. 4 cm lange biter. Ha alle grønnsakene sammen i en bolle.
  2. Dersom du har en morter og pistil, kan du banke sammen palmesukker og hvitløk til du får en jevn blanding. Her bruker jeg myk palmesukker i krukke. Bruker du kompakt, tilsvarer det ca. 50 g.
  3. Tilsett ønsket mengde thai chili og velg selv om du ønsker å banke mye eller lite etter hvor sterk du ønsker.
  4. Ha oppi tomatene og bank slik at du får ut den gode saften fra kjernen. Hell inn sausene og smak til med lime.
  5. Har du en stor nok morter og pistil, kan du vende grønnsakene oppi og banke lett mens du vender de sammen med sausen (skal ikke mose grønnsakene). Alternativet er å helle sausen over den store bollen med grønnsakene og blande alt godt sammen for hånd. Dryss over med peanøttsaus om ønskelig.
  6. PS! Har du ikke morter og pistil, hakker/banker du alt på et fjøl, ta det over i en bolle og tilsetter sausene.
  7. Tilbered fiskekaker etter anvisningen på pakken. Server gjerne med sticky rice eller risnudler.

TIPS:

  • Smak alltid til om du trenger mer fiskesaus, sukker eller lime etter din egen smak. Noen fiskesauser er saltere enn andre, så det er viktig å tilpasse egne preferanser.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*