Annonse A-food & Thai Trade Center Copenhagen, DITP
Jeg har gleden å dele enda et spennende og smaksrikt samarbeid med vår favoritt matbutikk, A-food Market! Denne gangen med herlige thai smaker under den herlige “Thai Food Month” der du vil få smaksprøver og introduksjon på thai produkter i alle A-food butikkene. I tillegg til 10% rabatt på produkter brukt i cooking demo. Her finner du også mange “Thai SELECT” produkter som anbefales til oppskriftene. Dette er i regi av Thai Trade Center, og jeg gleder meg til å dele oppskriftene i samarbeid med dem med dere 🙂
Først ut er den tradisjonelle thai papaya salaten, med aromatiske fiskekaker. En enkel rett, fullstappet med gode smaker! Alle ingrediensene er handlet fra A-food, og på følgende dager vil du kunne få med deg cooking demo og smaksprøver i deres butikker i Oslo og Porsgrunn:
Thai Food Month:
- Lørdag 12.august kl.12-16: papaya salat og thai fiskekaker
- Lørdag 19.august kl.12-16: pad thai
- Lørdag 26.august kl.12-16: panang curry
Håper dere vil komme innom, smake og handle med herlige ingredienser 🙂
Ingredienser for 2 porsjoner (4 porsjoner om du serverer som siderett)
300 g revet papaya uten skall
10 cherry tomater
4 stk meterbønner
1/2 gulrot
- SAUS
2 fedd hvitløk
1/2-6 thai chili (eller så spicy som du foretrekker)
2 ss palmesukker (kan erstattes med vanlig sukker)/ 50g kompakt palmesukker
1 ss fiskesaus
1 lime
2 – 3 ss ristede peanøtter
- TILBEHØR
Sticky rice
FREMGANGSMÅTE:
- Bruk en papaya slicer, mandolinjern (vær forsiktig med fingrene) eller hakk opp papayaen i tynne strimler. Gjør det samme med gulroten. Del tomatene i halv og og meterbønnene i ca. 4 cm lange biter. Ha alle grønnsakene sammen i en bolle.
- Dersom du har en morter og pistil, kan du banke sammen palmesukker og hvitløk til du får en jevn blanding. Her bruker jeg myk palmesukker i krukke. Bruker du kompakt, tilsvarer det ca. 50 g.
- Tilsett ønsket mengde thai chili og velg selv om du ønsker å banke mye eller lite etter hvor sterk du ønsker.
- Ha oppi tomatene og bank slik at du får ut den gode saften fra kjernen. Hell inn sausene og smak til med lime.
- Har du en stor nok morter og pistil, kan du vende grønnsakene oppi og banke lett mens du vender de sammen med sausen (skal ikke mose grønnsakene). Alternativet er å helle sausen over den store bollen med grønnsakene og blande alt godt sammen for hånd. Dryss over med peanøttsaus om ønskelig.
- PS! Har du ikke morter og pistil, hakker/banker du alt på et fjøl, ta det over i en bolle og tilsetter sausene.
- Tilbered fiskekaker etter anvisningen på pakken. Server gjerne med sticky rice eller risnudler.
TIPS:
- Smak alltid til om du trenger mer fiskesaus, sukker eller lime etter din egen smak. Noen fiskesauser er saltere enn andre, så det er viktig å tilpasse egne preferanser.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu