Mango Bango

Flere mango-elskere der ute? Nå som det fortsatt et sesong for supersøte mangoer i asiatiske matbutikker, er denne desserten blant våre store favoritter å lage! Kremet, søtt og forfriskende smakskombinasjoner som tar deg superkort tid å lage 🙂

Ha gjerne alle ingrediensene i kjøleskapet kvelden eller noen timer før, slik at den blir kald og god.

Vi foretrekker vikingmelk for en rundere smak, men andre typer melk er også gode til, bare å smake til med den søte kondenserte melken og hvor søte mangoene er.

Ingredienser for 4-6 porsjoner

  • 400 g vikingmelk/kondensert melk (evt. andre melk)

  • 340 g nata de coco (kokosgele)

  • 75 g sagogryn

  • 200 g mango i terninger

  • 2-4 ss søt kondensert melk

  • Isbiter

FREMGANGSMÅTE:

  1. Kok opp 1 liter vann på høy varme. Når det fosskoker, tilsetter du sago perlene og rører godt om og la det koke i ca. 3 minutter. Senk til middels høy varme og la det rekke i ca. 20 minutter (kan variere etter hvilke merke du bruker), helt til perlene blir gjennomsiktige. Da er de klare og du kan sile ut perlene og skylle godt med kaldt vann. La vannet renne godt av i minst 5 minutter.
  2. Sil ut vannet på kokosgeleen. Del opp mangoen i spisestore terninger.
  3. I en stor bolle, blander du sammen sago, mango, søt kondensert melk og melk. Smak til etter hvor søtt du foretrekker den. Er alle ingrediensene (unntatt sago) blitt avkjølt tidligere i kjøleskapet, kan denne serveres med en gang, ellers kan du la den ligge kald i kjøleskapet 1 time før servering. Ønsker du ekstra kald, kan du også ha knuste isbiter oppi.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*