Eller har gow som de kalles for, er blant mine must-haves når vi spiser dumplings eller dim sum ute. Disse krystallklare dumplingsene med rekefyll i midten er myke, lett chewy og saftige. Enkle å lite, og nydelig med soysaus og chiliolje til. Denne oppskriften er hentet fra min nyeste kokebok, som nå ligger på 50% hos diverse bokhandlere 🙂 Du finner den hos ARK her.
Ingredienser for ca. 22 stk
- FYLL
300 g scampi
75 g finhakket vannkastanje
2 ts sesamolje
1 ts østerssaus
1 ts sukker
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts revet ingefær
- ANNET
Har gow ark
XO-sauce, soyasaus og chiliolje
FREMGANGSMÅTE:
- Vask og rens scampiene og tørk godt av vannet. Gjør det samme med vannkastanjene. Bruker du bambus, bør du koke opp vann til det fosskoker og koke dem i noen minutter for å bli kvitt den sterke lukten.
- Finhakk halvparten av scampiene og grovhakk resten for en god konsistens. Hakk vannkastanje eller bambus i små terninger og ha det sammen med scampi i en bolle. Bland inn alle smakstilsetningene.
- Band fyllet med hånden din i sirkelbevegelser til du får en klebrig og fin røre. La den stå i kjøleskapet i minst 30 minutter før bruk.
- Ha 1 ss fyll på midten av arket, og bruk gjerne brettemetodene i boka eller her.
- Legg dumplingene med litt avstand på en kledd dampebrett eller i en bambusdamper. Dampes i 10-12 minutter.
- Jeg liker å servere dem med soyasaus, chili olje og XO-saus ved siden av som dipp.
TIPS:
- XO-sauce kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Du kan fint også bruke vanlige dumplings-ark, men konsistensen er annerledes enn disse. Happy Belly sine ark kan kjøpes frosne fra asiatiske matbutikker.
Ha en fin dag,
Klem TuTu