Crystal Dumpling

Eller har gow som de kalles for, er blant mine must-haves når vi spiser dumplings eller dim sum ute. Disse krystallklare dumplingsene med rekefyll i midten er myke, lett chewy og saftige. Enkle å lite, og nydelig med soysaus og chiliolje til. Denne oppskriften er hentet fra min nyeste kokebok, som nå ligger på 50% hos diverse bokhandlere 🙂 Du finner den hos ARK her.

Ingredienser for ca. 22 stk

  • FYLL
  • 300 g scampi

  • 75 g finhakket vannkastanje

  • 2 ts sesamolje

  • 1 ts østerssaus

  • 1 ts sukker

  • 1/4 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • 1/4 ts revet ingefær

  • ANNET
  • Har gow ark

  • XO-sauce, soyasaus og chiliolje

FREMGANGSMÅTE:

  1. Vask og rens scampiene og tørk godt av vannet. Gjør det samme med vannkastanjene. Bruker du bambus, bør du koke opp vann til det fosskoker og koke dem i noen minutter for å bli kvitt den sterke lukten.
  2. Finhakk halvparten av scampiene og grovhakk resten for en god konsistens. Hakk vannkastanje eller bambus i små terninger og ha det sammen med scampi i en bolle. Bland inn alle smakstilsetningene.
  3. Band fyllet med hånden din i sirkelbevegelser til du får en klebrig og fin røre. La den stå i kjøleskapet i minst 30 minutter før bruk.
  4. Ha 1 ss fyll på midten av arket, og bruk gjerne brettemetodene i boka eller her.
  5. Legg dumplingene med litt avstand på  en kledd dampebrett eller i en bambusdamper. Dampes i 10-12 minutter.
  6. Jeg liker å servere dem med soyasaus, chili olje og XO-saus ved siden av som dipp.

TIPS:

  • XO-sauce kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Du kan fint også bruke vanlige dumplings-ark, men konsistensen er annerledes enn disse. Happy Belly sine ark kan kjøpes frosne fra asiatiske matbutikker.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*