En frisk og aromatisk salat, stappet med herlige thai smaker! Denne er helt nydelig som den er, men du kan ogås bygge den ut sammen med ris, sticky rice eller risnudler. Her hjemme lager vi ofte et stort middagsbord med f.eks. moo ping – thai grillspyd som du finner her! Det beste med denne salaten er den korte tiden det tar for de dype smakene 🙂
Ingredienser 4 porsjoner
26 scampi
100 g meterbønner i deler
1 gulrot i strimler
1 bunte mynte
15 cherry tomater i halv
1/2 agurk i skiver
1/2 løk/sjalottløk i skiver
Peanøtter (valgfritt)
- SAUS
50 g palmesukker
2 ss fiskesaus
1-3 thai chili
1 ts tamarind (evt. mer lime)
1/2-1 lime
1 fedd hvitløk
FREMGANGSMÅTE:
- Skrell og rens scampiene. Varm opp vann på høy varme. Slipp scampiene oppi og kok i noen minutter til gjennomkokt. Du kan også pannesteke eller grille disse. Sil ut vannet.
- I en morter kan du bank palmesukker og hvitløk sammen til en pasta. Rull gjerne ut frøene i chilien dersom du ønsker moderat styrke og bank de lett sammen med pastaen. Tilsett resten av ingrediensene til sausen og smak til med lime.
- Vend inn scampi, meterbønner, gulrøtter, tomater, agurk og løk. Mynte og peanøtter vender vi inn helt til slutt rett før servering, og spar litt som dryss.
TIPS:
- Her bruker jeg fiskesaus fra merket Cha Trang Brand. Bruker du annet kan du smake til.
Ha en fin dag,
Klem TuTu