Lyst på en perfekt sommerlig rett? Denne smaksrike, friske og fargerike nudelsalaten er fullpakket med herlige grønnsaker og urter. Den syrlige og søte tamarindsausen gjør smaken rund og god, og kjøttet gjør at salaten metter lenge. Her kan du også variere med kylling, scampi, sjømat eller kun grønnsaker.
Fra min 2.kokebok som du finner på 50% her 🙂
Ingredienser for 2-3 porsjoner
300 g entrecôte (litt salt og pepper)
200 g tørkede risnudler
10 cherry tomater
1 bunte hakket mynte
Knuste peanøtter
1 chili i skiver
1/2 agurk i skiver
1/4 rødløk i skiver
Lime
- SAUS
2 fed hakket hvitløk
2 ss tamarind paste
2 ss østerssaus
1 ss sesamolje
1 ss soyasaus
1 ss flytende honning
1 ss sukker
1/2 ss fiskesaus
1/2 ss eddik
FREMGANGSMÅTE:
- Kok risnudler som anvist på pakken. Skyll dem med kaldt vann og la dem ligge i en sil til vannet har rent godt av.
- Bland sammen ingrediensene til sausen i en liten kjele. La sausen koke på middels høy varme i ca. 3 minutter. Løft kjelen av platen og avkjøl sausen mens du tilbereder resten av ingrediensene.
- Krydre biffen med salt og pepper på begge sider. Stek den på middels høy varme i litt olje til den er så stekt som du liker. La den hvile mens du deler opp grønnsakene.
- Ha grønnsakene i en stor bolle sammen med risnudlene. Del biffen i tynne skiver, legg over nudlene og bland inn sausen. Dryss ristede peanøtter over salaten, klem over litt lime og nyt med en gang.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu