Ingen hemmelighet at vi elsker stekte nudler her hjemme! Denne versjonen med eksotisk sjømat og sprø grønnsaker er en stor favoritt 🙂 Super enkel å lage og middagen er på bordet på rundt 20 minutter. Her kan du også bruke f.eks. tofu eller sopp og vegetar buljong for å lage vegetarisk versjon, eller veksle med andre proteinrike kilder.
Ingredienser 4 porsjoner
- SJØMAT
500 g blekksprut
12-16 scampi
1/2 ts pepper
1/4 ts salt
- GRØNNSAKER
400 g pak choy
1 gulrot i strimler/skiver
1 løk i skiver
1 fedd hakket hvitløk
Koriander/vårløk (valgfritt)
- SAUS
1 ss lys soyasaus
1 ss mørk soyasaus
1 ss østersaus
1 ss sesamolje
1 ss sukker
1 ss asiatisk kylling buljong
1/2 ts salt
- ANNET
350 g tørkede eggenudler (les tips)
Olje til steking
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- Rens sjømaten og skrell av skallet på scampi. Her tilpasser du mengdene selv etter hva du liker. Kamskjell er også godt til.
- Del bok choy opp i mindre deler og resten av grønnsakene som beskrevet i ingredienserlisten. Bland sammen sausen og kok nudlene til de akkurat slipper formen/al dente. Skyll godt av med kaldt vann.
- Varm 2 ss olje på høy varme i en stor wokpanne eller kjele. Tilsett hvitløk, sjømaten, salt og pepper. Stek i noen minutter til gjennomstekt. Ta ut over en skål uten væsken. Tørk pannen og varm 2 nye ss med olje på middels høy varme.
- Ha oppi bok choy, gulrot og løk. Stek i 2-3 minutter. Vend inn nudler og stekes i noen minutter til de blir varme igjen.
- Tilsett sausen og sjømaten. Blandes godt opp slik at sausen trekker seg inn og får en fin farge i noen minutter til. Vend inn vårløk/koriander, så er denne klar til servering. Om du ønsker ekstra kick, syns vi Sriracha eller chili olje er veldig godt til.
TIPS:
- Bok choy kan kjøpes fra asiatiske matbutikker eller diverse vanlig dagligvare. Andre grønnsaker som brokkoli, brokkolini, sukkererter kan også brukes.
- Jeg bruker Mendake Oriental Style (rød pakke) sin tynne og tørkede nudler i denne oppskriften. Kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Du kan fint bruke andre merker, og smak gjerne litt til om du bruker tykkere nudler.
- Lys og mørk soyasaus kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Merket Lee Kum Kee anbefales.
- Asiatisk kylling buljong anbefales fra merket Ajimoto eller asiatisk Knorr.
Ha en fin dag,
Klem TuTu