Stekte Nudler Med Sjømat

Ingen hemmelighet at vi elsker stekte nudler her hjemme! Denne versjonen med eksotisk sjømat og sprø grønnsaker er en stor favoritt 🙂 Super enkel å lage og middagen er på bordet på rundt 20 minutter. Her kan du også bruke f.eks. tofu eller sopp og vegetar buljong for å lage vegetarisk versjon, eller veksle med andre proteinrike kilder.

Ingredienser 4 porsjoner

  • SJØMAT
  • 500 g blekksprut

  • 12-16 scampi

  • 1/2 ts pepper

  • 1/4 ts salt

  • GRØNNSAKER
  • 400 g pak choy

  • 1 gulrot i strimler/skiver

  • 1 løk i skiver

  • 1 fedd hakket hvitløk

  • Koriander/vårløk (valgfritt)

  • SAUS
  • 1 ss lys soyasaus

  • 1 ss mørk soyasaus

  • 1 ss østersaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss sukker

  • 1 ss asiatisk kylling buljong

  • 1/2 ts salt

  • ANNET
  • 350 g tørkede eggenudler (les tips)

  • Olje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Rens sjømaten og skrell av skallet på scampi. Her tilpasser du mengdene selv etter hva du liker. Kamskjell er også godt til.
  2. Del bok choy opp i mindre deler og resten av grønnsakene som beskrevet i ingredienserlisten. Bland sammen sausen og kok nudlene til de akkurat slipper formen/al dente. Skyll godt av med kaldt vann.
  3. Varm 2 ss olje på høy varme i en stor wokpanne eller kjele. Tilsett hvitløk, sjømaten, salt og pepper. Stek i noen minutter til gjennomstekt. Ta ut over en skål uten væsken. Tørk pannen og varm 2 nye ss med olje på middels høy varme.
  4. Ha oppi bok choy, gulrot og løk. Stek i 2-3 minutter. Vend inn nudler og stekes i noen minutter til de blir varme igjen.
  5. Tilsett sausen og sjømaten. Blandes godt opp slik at sausen trekker seg inn og får en fin farge i noen minutter til. Vend inn vårløk/koriander, så er denne klar til servering. Om du ønsker ekstra kick, syns vi Sriracha eller chili olje er veldig godt til.

TIPS:

  • Bok choy kan kjøpes fra asiatiske matbutikker eller diverse vanlig dagligvare. Andre grønnsaker som brokkoli, brokkolini, sukkererter kan også brukes.
  • Jeg bruker Mendake Oriental Style (rød pakke) sin tynne og tørkede nudler i denne oppskriften. Kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Du kan fint bruke andre merker, og smak gjerne litt til om du bruker tykkere nudler.
  • Lys og mørk soyasaus kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Merket Lee Kum Kee anbefales.
  • Asiatisk kylling buljong anbefales fra merket Ajimoto eller asiatisk Knorr.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*