Pannestekt Dumplings Med Hvitløks -Og Koriandersaus

Denne lagde jeg på God Morgen Norge i november, og ble så glad for alle fine tilbakemeldinger jeg fikk i innboksen etter det 🙂 Her har jeg laget med en ekstra smakfull og aromatisk saus, som virkelig tar deg 3 minutter å lage! Hvitløk og koriander løfter virkelig smakene i denne retten, og sammen med kombinasjonen av sprøstekte bunn og saftige dumplings, er disse helt himmelske!

Oppskriften er hentet fra min andre kokebok, som du forresten finner nå til HALVPRIS hos diverse bokhandlere som ARK og Norli her; https://www.ark.no/boker/Elisabeth-Le-Alt-asiatisk-2-9788203377648 🙂

Ingredienser til ca. 28 gyoza

  • FYLL
  • 200 g kjøttdeig av storfe

  • 100 g finhakket hodekål

  • 1 finhakket vårløk

  • 1 fedd finhakket hvitløk

  • 1/2 ts revet ingefær

  • 1 ss potetmel

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss østersaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts sukker

  • 1/4 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • TILBEHØR
  • Gyoza ark

  • Olje til steking

  • 2 ss sesamolje

  • 1-1,5 dl kokende vann

  • DIPP
  • 4 ss vann

  • 2 ss østerssaus

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ss riseddik

  • Chiliolje (valgfritt)

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 bunte hakket koriander (vårløk kan også brukes)

FREMGANGSMÅTE

  1. Bland fyllet i en bolle og mariner det i minst 30 minutter. Fyllet kan også lages dagen før og marinere natten over i kjøleskapet.
  2. Legg et gyozaark i håndflaten din eller på en tallerken. Legg en ½ ss fyll på midten av arket og bruk denne metoden for bretting. Løft opp den delen av arket som ligger mot deg, og brett små folder bortover mens du «limer» hver fold mot det bakerste arket. Du bretter altså kun det fremste arket, det bakerste skal hele tiden være rett. Du kan brette alt fra 4–10 folder på hver gyoza.
  3. Varm deretter en panne med 1 ss olje på middels høy varme. Jeg steker halvparten av gyozaene av gangen. Stek dem til bunnen blir gylne  og sprø.
  4. Tilsett halvparten 1,5 dl vann og sett lokk over med en gang for å dampe dumplingsene. La de dampe i ca. 8-10 minutter til alt vannet er borte.
  5. Løft av lokket og tilsett ca. 1 ss sesamolje langs kantene. Rist litt i pannen slik at oljen fordeler seg i bunnen. Stek på lav varme i ca. 2-3 minutter til, til bunnen blir sprø og god. Gjenta prosessen med resten.
  6. I mellomtiden kan du ha alle ingrediensene, unntatt koriander til sausen i en liten kjele og varme opp på middels høy varme til sausen akkurat koker. Når sausen er ferdig, kan du vende inn koriander eller drysse den på helt til slutt over dumplingsene.
  7. Øs sausen over dumplingene, eller server som dipp.

TIPS:

  • Disse kan nytes som de er, eller serveres sammen med ris, salat og stekte grønnsaker.
  • Du kan fint bruke vegetardeig, kun grønnsaker, eller kjøttdeig av svin eller kylling til fyllet. Sjømat som scampi er også fint.
  • Frosne dumplingsark fra Happy Belly som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker anbefales. Tin de i kjøleskapet kvelden før bruk eller på kjøkkenbenken 2-3 timer i forveien, avhengig av temperatur.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*