Massaman Curry

Start mandagen med denne enkle, raske og aromatiske curryen! Blant de mest etterspurte thai oppskriftene fra dere, og endelig har jeg fått laget den her hjemme. Masam betyr syrlig, og denne oppskriften har en herlig balanse på søt, syrlig og salt.

Her kan du lage helt vegatarisk med f.eks. tofu, sopp, blomkål og eller andre grønnsaker. Erstatt fiskesausen og smak til med soyasaus for umami smak.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • KARRI
  • 600 ml kokosmelk

  • 400 g økologisk lårfilet av kylling

  • 100 g palmesukker

  • 4 ss massaman curry paste

  • 3 ss fiskesaus

  • 3 ss nøytral olje

  • 1-3 ss tamarind paste

  • ANNET
  • 350 g poteter i deler

  • 1 løk/rødløk i skiver

  • Kokt ris

  • Hakket koriander (valgfritt)

FREMGANGSMÅTE:

  1. Varm olje på middels høy varme og fres massaman carry pasten i ca. 1-2 minutter for god aroma. Vend inn kylling (oppdelt i spisestore biter) og stek i 2-3 minutter til.
  2. Tilsett 600 ml kokosmelk, poteter og resterende smakstilsetninger. Smak gjerne til med en og en spiseskje med tamarind paste først, og tilsett den siste senere om du vil ha mer syrlighet. La det koke i ca. 10-14 minutter med lokk slik at potetene blir møre.
  3. Tilsett løk (foretrekker du mykere, kan du tilsette løk sammen med poteter i steg 3). Smak til og la det koke i 2-3 minutter til, så er denne klar til å servere med ris.

TIPS:

  • Jeg bruker pantai sin tamarind paste. Smak gjerne til om du bruker andre.
  • Curryen er fra Aroy-D.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*