Koreansk Shave Ice Med Jordbærcoulis

Bingsu er en frisk, kremet og smakfull koreansk dessert, perfekt for sommervarmen. Denne består tradisjonelt av shave ice/melk, frukt, søte bønner og koreansk mochi. I dag har jeg laget en super enkel versjon med helt nydelig jordbærcoulis! Bli med å lage denne enkle og gode desserten her 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

 • 6 dl melk

 • Søt kondensert melk (gjerne kald)

 • Vaniljeis (valgfritt)

 • JORDBÆRCOULIS
 • 300 g jordbær i terninger

 • 2 ss sukker eller annen søtning (smak til)

 • Noen dråper sitronsaft (valgfritt)

 • MOCHI
 • 3 ss glutinous rice flour

 • 2 ss vann

 • 1 ss sukker

 • Potetmel/maisenna

FREMGANGSMÅTE:

 1. Start med å ha melken i en lufttett boks. Anbefales å bruke en som er avlang slik at melken fryser ned raskere og enklere å skrape isen senere.
 2. Legg boksen i fryseren i minst 2 timer eller til gjennom frossent. Jeg pleier å legge boksen kvelden før, så er den klar til dagen etter.
 3. Del opp jordbær i småterninger. Kok sammen med sukker på middels høy varme til oppkok mens du rører i ca. 3-5 minutter, til blandingen blir sausete. Smak til med sukker. Avkjøles helt.
 4. Videre kan du lage mochi om du også elsker den chewy og myke konsistensen i din shave ice. Bland sammen glutinous rice flour, vann og sukker i en bolle og dekk over med plastfolie. Inn i mikroen på 800 watt i 30 sekunder. Bruk en slikkepott og rør sammen blandingen før du setter den inn i 10 sek til. Bland godt en siste gang før du strør et godt lag med potetmel og velter deigen ut på benken.
 5. Strø potetmel/maisenna også over deigen og klem ut til en firkant med ca. 1 cm tykkelse. Dekk en saks eller kniv med melet og del opp i små terninger. Avkjøles helt. Før servering rister du av alt melet.
 6. Dersom du ikke bruker shave ice maskin, kan du følge denne metoden; Ta ut den frosne melken og la den tine i ca. 5-10 min, etter hvor varmt det er i rommet. Bruk en gaffel og skrap melken bortover, slik at du får en shave ice konsistens. Du kan også dele opp i lange kuber og rive med rivjern. Dersom du ikke skal lage til 4 stk med en gang, skraper du kun det du skal spise. Resten legges tilbake i fryseren. 
 7. Legg et lag med frossen melk i en skål, og press hardt ned slik at den blir kompakt. Dryss på med kondensert mellom hvert lag for jevn søt smak. Topp med en kule vaniljeis om ønskelig og øs over med den herlige jordbærcoulisen. Legg på mochi så er denne klar 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*