Jordbær Krem Mochi

En chewy, myk og kremet kombo sammen med de beste norske jordbærene 🙂 Denne populære japanske desserten kan lages i uendelige varianter! En av mine favoritter må være mochi is nå om sommeren, og denne med fersk krem og jordbær eller mango. I dag har jeg utviklet en oppskrift der deigen er enklere å jobbe med. Har du ikke mikrobølgeovn, kan du dampe deigen eller steke i en nonstick panne.

Ingredienser til 8 mochi

 • Mochi
 • 100 g glutinous rismel

 • 175 g melk

 • 25 g maisenna

 • 25 g sukker

 • 20 g smør

 • 1 ts vaniljesukker

 • Noen dråper ønsket konditorfarge

 • Krem
 • 200 g kremfløte

 • 25 g sukker

 • 1 ts vaniljesukker

 • Fyll
 • 100 g jordbær i terninger

FREMGANGSMÅTE:

 1. Bland det tørre sammen i en ildfast bolle. Bland melk og konditorfarge sammen om du bruker det. Her ønsker vi lyse, pastellfarger. Bland melken sammen med de tørre ingrediensene til den er klumpefri.
 2. Varm i mikroen på 600 watt i 2 minutter først. Vend deigen godt opp, deretter inn igjen i ca. 1 minutt til. Du sjekker om deigen er ordentlig kokt ved at den akkurat er transperant, kokt og ingen rennende områder.
 3. Vend inn smør til den er smeltet med en slikkepott. Når du blander den opp, skal den fremdeles være smidig uten å brekke i kompakte biter. La den avkjøle i ca. 5 minutter, deigen vil se noe klumpete ut.
 4. I mellomtiden kan du kutte opp jordbær i små terninger. Pisk også sammen krem til akkurat stiv.
 5. Bruk hansker om ønskelig, for å kna og strekke ut deigen i ca.10 minutter til, inntil den blir stretchy og smidig. Pass på siden deigen kan være varm i starten.
 6. Ha litt maisenna på benken og trill deigen ut til en lang pølse. Del opp i 8 like store deler og form dem til baller. Deretter kan du kjevle hver av dem ut til runde og fine sirkler på ca. 0,5 cm tykkelse.
 7. For at det skal være enklere å forme dem, kan du legge deigen oppi en liten skål. Ha kremen i en sprøytepose eller scoop oppi ca. 1,5 ss med krem. Lag en fordypning i midten og legg oppi 1-2 ts med jordbær, etter hvor mye du foretrekker. Her justerer du mengdene selv. Topp med litt ekstra krem.
 8. Samle kantene sammen og klem godt. Den resterende deigen kan du enten klype av eller klippe av. Snu de deretter over på muffinsformer om ønskelig til servering. Legg i kjøleskapet i 30min til en time før servering slik at de blir ordentlige kalde og forfriskende.
 9. Disse er aller best ferske og holder seg gode inntil 2 dager i kalde i luftett boks.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*