En chewy, myk og kremet kombo sammen med de beste norske jordbærene 🙂 Denne populære japanske desserten kan lages i uendelige varianter! En av mine favoritter må være mochi is nå om sommeren, og denne med fersk krem og jordbær eller mango. I dag har jeg utviklet en oppskrift der deigen er enklere å jobbe med. Har du ikke mikrobølgeovn, kan du dampe deigen eller steke i en nonstick panne.
Ingredienser til 8 mochi
- Mochi
100 g glutinous rismel
175 g melk
25 g maisenna
25 g sukker
20 g smør
1 ts vaniljesukker
Noen dråper ønsket konditorfarge
- Krem
200 g kremfløte
25 g sukker
1 ts vaniljesukker
- Fyll
100 g jordbær i terninger
FREMGANGSMÅTE:
- Bland det tørre sammen i en ildfast bolle. Bland melk og konditorfarge sammen om du bruker det. Her ønsker vi lyse, pastellfarger. Bland melken sammen med de tørre ingrediensene til den er klumpefri.
- Varm i mikroen på 600 watt i 2 minutter først. Vend deigen godt opp, deretter inn igjen i ca. 1 minutt til. Du sjekker om deigen er ordentlig kokt ved at den akkurat er transperant, kokt og ingen rennende områder.
- Vend inn smør til den er smeltet med en slikkepott. Når du blander den opp, skal den fremdeles være smidig uten å brekke i kompakte biter. La den avkjøle i ca. 5 minutter, deigen vil se noe klumpete ut.
- I mellomtiden kan du kutte opp jordbær i små terninger. Pisk også sammen krem til akkurat stiv.
- Bruk hansker om ønskelig, for å kna og strekke ut deigen i ca.10 minutter til, inntil den blir stretchy og smidig. Pass på siden deigen kan være varm i starten.
- Ha litt maisenna på benken og trill deigen ut til en lang pølse. Del opp i 8 like store deler og form dem til baller. Deretter kan du kjevle hver av dem ut til runde og fine sirkler på ca. 0,5 cm tykkelse.
- For at det skal være enklere å forme dem, kan du legge deigen oppi en liten skål. Ha kremen i en sprøytepose eller scoop oppi ca. 1,5 ss med krem. Lag en fordypning i midten og legg oppi 1-2 ts med jordbær, etter hvor mye du foretrekker. Her justerer du mengdene selv. Topp med litt ekstra krem.
- Samle kantene sammen og klem godt. Den resterende deigen kan du enten klype av eller klippe av. Snu de deretter over på muffinsformer om ønskelig til servering. Legg i kjøleskapet i 30min til en time før servering slik at de blir ordentlige kalde og forfriskende.
- Disse er aller best ferske og holder seg gode inntil 2 dager i kalde i luftett boks.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu