Soya Garlic Fried Chicken

Korean fried chicken er blant de mest kjente rettene i sørkoreansk matkultur. Denne kyllingen er perfekt balansert, krydret og sprø, og passer godt både som fingermat eller til middag. Her følger det oftest med chicken mu, som er en syltet daikonreddik for en forfriskende, søtt og syltet oppfriskning til de frityrstekte smakene. Oppskriften holder for 4-6 personer, etter om du ønsker å servere med ris eller fingermat.

Denne oppskriften, sammen med flere helt nye og ekslusive og en essensiell ingredienser guide, finner du nå i min nyeste kokebok på 50% tilbud HER 🙂

Ingredienser for 4-6 personer

 • 900 g lårfilet av økologisk kylling

 • Kokt ris (valgfritt)

 • Ristede sesamfrø

 • 2 hakket vårløk

 • FRITYRRØRE
 • 200 g hvetemel

 • 100 g maisenna

 • 1 ss bakepulver

 • 1 ss hvitløkspulver

 • 1/2 ss salt

 • 1 ts sukker

 • 1/2 ts pepper

 • 4 dl kaldt vann

 • 150 g ekstra maisenna til panering

 • SAUS
 • 6 fedd hakket hvitløk

 • 1 dl koreansk soyasaus

 • 1 dl corn sirup

 • 2 ss brunt sukker

 • 1 ss ketchup

 • 1 ss hvit eddik (7%)

 • CHICKEN MU/SYLTET DAIKONREDDIK
 • 500 g daikonreddik /koreansk reddik

 • 2 dl vann

 • 100 g sukker

 • 1 ts salt

FREMGANGSMÅTE:

 1. Del daikonreddiken i små terninger på ca. 1,5 cm tykkelse. Rør sammen vann, eddik, sukker og salt i en bolle og vend inn reddiken. Ha det i en lufttett krukke eller boks og oppbevar deni kjøleskapet. Dette bør helst lages dagen før, så smakene får satt seg. Holder seg i kjøleskapet i opptil 1 måned.
 2. Del hvert lårfilet i 2-3 spisestore biter. Bland sammen alle ingrediensene til røren i en bolle. Ha ekstra maisenna i en annen bolle.
 3. Varm opp olje til frityrsteking på middels høy varme i en stekepanne eller en kjele.
 4. Du sjekker om oljen er varm nok ved å dryppe litt av røren i kjelen: Flyter den opp med en gang, og oljen ikke ryker, er den klar.
 5. Dypp deretter en og en kyllingbit i røren. La den renne litt fra seg før du ruller den i  maisenna. Legges kyllingbitene forsiktig i oljen. Jeg steker halvparten av gangen, slik at oljen ikke mister varmen, og kyllingbitene ikke legger seg oppå hverandre.
 6. Snu kyllingbitene jevnlig Friter kyllingbitene i ca. 14-17 minutter til de er gyllenbrune og sprø, snu dem jevnlig underveis. Ta ut kjøttet og la det renne av seg på en rist eller på kjøkkenpapir.
 7. Mens kyllingen friteres,  blander du sammen sausen. Når alt kjøttet er ferdigstekt, varmer du opp en stor stekepanne på middels høy varme. Vent til pannen er varm og tilsett sausen. Rør jevnlig i ca. 2-3 minutter før du vender inn kyllingen. Rør godt i noen minutter slik at sausen trekker inn i kyllingen. Dryss gjerne på ristede sesamfrø og vårløk over før servering. Nytes sammen med chicken mu.

TIPS:

 • Du kan fint bruke kyllingvinger eller klubber i denne oppskriften.
 • Passer veldig til sammen med andre koreanske sideretter fra boka mi, som kimchi, radish kimchi eller andre salater.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*