Også kalt Haemul panjeon! Denne herlige sjømat-pannekaken har super sprø skorpe og fylt med eksotiske ingredienser. De ulike konsistensene gjør denne retten så tilfredstillende å spise. Sammen med syltet løk som ble lagt ut i går, er dette bare en smakskombinasjon du må prøve!
Ingredienser
- RØRE
250 g scampi
250 g blekksprut
150 g hvetemel
75 g grovhakket garlic chive / vårløk
25 g maisenna
2 dl kaldt vann
1 ss hvitløkspulver
1 ss sesamolje
1 ts sukker
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
- SAUS
4 ss vann
3 ss soyasaus
1 ss sukker
1 ss eddik
1 ts sesamolje
FREMGANGSMÅTE:
- Hakk opp scampi og blekksprut i små terninger. Bland sammen med garlic chive eller vårløk og resten av ingrediensene til pannekaken.
- Varm en panne med ca. 2 ss olje, gjerne en som er nonstick på middels høy varme. Her kan du velge å steke i små pannekaker eller hele som dekker din panne. Det viktigste er å ha et jevnt lag som ikke er for tykk.
- Stek i ca. 5 minutter på hver side, men pass godt på etter din panne og varme. Når du skal flippe en helpanne, er det fint å ha litt ekstra olje langs kanten.
- Serveres med dippen.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu