Annonse SALMA
Ssam betyr “innpakket”. Dette er en koreansk rett der man bruker bladgrønnsaker til å pakke inn proteinet som kjøtt, fisk o.l med annet tilbehør. Dette kan være ris, kimchi eller andre syltede grønnsaker.
Perfekt å servere når man er flere! Alle lager sin egen Ssam/ “wrap”med det tilbehøret man liker fra bordet. Litt som vi kjenner det med taco, men med nye spennende smaker og ingredienser. Vel bekomme 🙂
Ingredienser for 4 porsjoner
500 g Salma loin
1 ss soyasaus
1 ts sesamolje
1 klype salt og pepper (smak til)
- TIL SERVERING ( tilbehør)
Salatblader
1 beger/boks med kimchi
Ssamjang (koreansk chilidipp. Fås på asiatiske matbutikker)
4 prosjoner kokt ris
2 ss hakket vårløk
Ristede sesamfrø
FREMGANGSMÅTE:
- Bland sammen soyasaus, sesamolje og litt salt og pepper i en bolle.
- Del laksen opp i spisestore terninger og mariner i minst 15 minutter. Tre i spyd og grill eller stek i panne med litt olje i ca. 1-2 minutter på hver.
- Ha alle ingredienser på bordet. For å lage ssam – som er koreansk wrap, tar du et salatblad og fyller med litt ris, SALMA, kimchi og ssamjang. Topp med finhakket vårløk og litt sesamfrø. Rull sammen og nyt.
- Ønsker du å bytte ut kimchi kan du servere retten med andre syltede grønnsaker som syltet rødløk eller hodekål.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu