Korean BBQ Med Laksespyd

Annonse SALMA

Ssam betyr “innpakket”. Dette er en koreansk rett der man bruker bladgrønnsaker til å pakke inn proteinet som kjøtt, fisk o.l med annet tilbehør. Dette kan være ris, kimchi eller andre syltede grønnsaker.
Perfekt å servere når man er flere! Alle lager sin egen Ssam/ “wrap”med det tilbehøret man liker fra bordet. Litt som vi kjenner det med taco, men med nye spennende smaker og ingredienser. Vel bekomme 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 500 g Salma loin

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ts sesamolje

  • 1 klype salt og pepper (smak til)

  • TIL SERVERING ( tilbehør)
  • Salatblader

  • 1 beger/boks med kimchi

  • Ssamjang (koreansk chilidipp. Fås på asiatiske matbutikker)

  • 4 prosjoner kokt ris

  • 2 ss hakket vårløk

  • Ristede sesamfrø

FREMGANGSMÅTE:

  1. Bland sammen soyasaus, sesamolje og litt salt og pepper i en bolle.
  2. Del laksen opp i spisestore terninger og mariner i minst 15 minutter. Tre i spyd og grill eller stek i panne med litt olje i ca. 1-2 minutter på hver.
  3. Ha alle ingredienser på bordet. For å lage ssam – som er koreansk wrap, tar du et salatblad og fyller med litt ris, SALMA, kimchi og ssamjang. Topp med finhakket vårløk og litt sesamfrø. Rull sammen og nyt.
  4. Ønsker du å bytte ut kimchi kan du servere retten med andre syltede grønnsaker som syltet rødløk eller hodekål.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*