Crispy Sommerruller Med Peanøttsaus

Annonse Helios

Når jeg lager vegetariske sommerruller her hjemme, liker vi å bruke tofu i kombinasjon med masse fargerike grønnsaker. Her er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan bruke. Tofu er en proteinrik kilde vi ofte bruker i det asiatiske kjøkkenet og jeg elsker hvor allsidig den er i bruk. Her kan du f.eks. fritere, steke, grille, dampe/koke i alle former. I dag bruker jeg Helios sin Tofu naturell som har milde, gode og rene smaker. Den passer dermed også godt til å marinere med ulike smakstilsetninger som soyasaus, østerssaus og lignende for ekstra mye smak.

Visste du forresten at Tofu er et av de minst prosesserte planteproteinene på markedet? Helios sin tofu er nemlig økologisk og består av kun soyabønner og vann. Gjennom oppveksten har tofu vært en essensiell ingrediens på kjøkkenet til mamma. Mange spennende og varierende retter som f.eks. braisert tofu, i nudelsupper eller så enkelt som å bare steke opp for å servere med ris og en dipp til.

I dag lager jeg disse sprø, friske og deilige sommerullene, perfekte til sommeren, sammen med en kremet peanøttsaus til. Du kan også bruke andre friske elementer som neper, selleri, mais, epler og lignende. Vi elsker den rene tofusmaken til sommerruller her hjemme, men feel free til å krydre som du ønsker 🙂

Ingredienser for 8-12 sommerruller

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å koke risnudler etter det som er anvist på pakken. Skyld godt med kaldt vann over på et dørslag til avrenning. Forbered resten av grønnsakene.
  2. Ta tofuen ut fra pakken og tørk godt for vann med kjøkkenpapir. Kutt deretter opp i ca. 1×1 cm tykke strimler (eller større), og stekes lett på hver side med stekeolje på middels høy varme for en lett stekeskorpe. Denne er også allsidig med tanke på hvilke tekstur du foretrekker og kan kokes/dampes, grilles, airfryes eller frityrstekes.
  3. Lag deretter sausen ved å varme en pannen på middels høy varme med litt stekeolje. Ha alle ingrediensene til peanøttsausen i en liten kjele. Kok opp på middels høy varme til den akkurat putrer. Senk til lav varme og la den koke til ønsket konsistens.
  4. Dypp rispapir i en bolle med lunkent vann i maks 3 sekunder, og legg det på en tallerken. Rispapiret skal fortsatt være hard, men vil mykne mens du legger på ingrediensene.
  5. Strø et lag med sesamfrø. Legg på salat, deretter litt av alle ingrediensene fint ved siden av og oppå hverandre. Her ruller du størrelsen du foretrekker. Løft opp rispapiret som er nærmest deg over alle ingrediensene, og rull over en gang. Brett inn kantene på begge sider.
  6. Ta ordentlig godt tak i sommerrullen, og rull hele veien over. Jo strammere, jo bedre. Serveres med den creamy peanøttsausen.

TIPS:

  • Helios tofu kan kjøpes på Meny, Rema 1000, Oda, de fleste Spar og Kiwi. Finnes både i 270 g og 480 g store pakker, og i en marinert variant med smak av basilikum og hvitløk.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*