Crispy Duck Med Nudler Og Hoisinsaus

En deilig kombo som er hverken tidskrevende eller vanskelig √• lage ūüôā Denne kan ogs√• serveres med ris eller en god salatblanding til! Perfekt sommermat med nydelig s√łte og salte smaker sammen med ovnstekt and og hoisinsaus til.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 600 g roasted duck (les tips)

  • 300 g bok choy/ kinesisk brokkoli

  • Nudler for 4 porsjoner (eggnudler, longevity eller andre typer)

  • SAUS
  • 2 fedd hakket hvitl√łk

  • 1 dl hoisinsaus

  • 1 dl vann

  • 1 ss olje

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss √łsterssaus

  • 2 ts sukker

  • 1 ts sesamolje

FREMGANGSM√ÖTE:

  1. Forvarm ovnen p√• 200 grader p√• over og under varme. Brett og legg den tinte anden ut p√• et kledd stekebrett. Stek midt i ovnen p√• ca. 25-30 minutter til skinnet blir spr√łtt. Her kan tiden variere etter hvilke merker du bruker.
  2. I mellomtiden, kan du koke nudler, dampe eller koke gr√łnnsaker og lage sausen.
  3. Fres hvitl√łk sammen med olje p√• middels h√ły varme til den er gyllenbrun. Tilsett resten av ingrediensene, senk varmen til lav og bland alt godt sammen. La det koke i 3-4 minutter til sausen tykner noe.
  4. Ha nudler og gr√łnnsaker i serveringssk√•ler. Del anden i spisestore deler og topp over nudelen. Ha √łnsket mengde med saus og dryss gjerne over med litt hakket v√•rl√łk og ristede sesamfr√ł om √łnskelig. Nytes varm.

TIPS:

  • Ferdig krydret roasted duck kan kj√łpes fra frysedisken hos diverse asiatiske matbutikker. Steketiden kan variere fra ulike merker s√• bruk gjerne tiden som st√•r p√• pakken.
  • Jeg foretrekker hoisinsaus fra merket Flying Goose fra asiatiske matbutikker. Bruker du andre merker kan du smake.
  • Andre gr√łnnsaker som brokkoli, brokkolini, blomk√•l, bok choy og lignende kan ogs√• brukes.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*