Crispy Duck Med Nudler Og Hoisinsaus

En deilig kombo som er hverken tidskrevende eller vanskelig å lage 🙂 Denne kan også serveres med ris eller en god salatblanding til! Perfekt sommermat med nydelig søte og salte smaker sammen med ovnstekt and og hoisinsaus til.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 600 g roasted duck (les tips)

  • 300 g bok choy/ kinesisk brokkoli

  • Nudler for 4 porsjoner (eggnudler, longevity eller andre typer)

  • SAUS
  • 2 fedd hakket hvitløk

  • 1 dl hoisinsaus

  • 1 dl vann

  • 1 ss olje

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss østerssaus

  • 2 ts sukker

  • 1 ts sesamolje

FREMGANGSMÅTE:

  1. Forvarm ovnen på 200 grader på over og under varme. Brett og legg den tinte anden ut på et kledd stekebrett. Stek midt i ovnen på ca. 25-30 minutter til skinnet blir sprøtt. Her kan tiden variere etter hvilke merker du bruker.
  2. I mellomtiden, kan du koke nudler, dampe eller koke grønnsaker og lage sausen.
  3. Fres hvitløk sammen med olje på middels høy varme til den er gyllenbrun. Tilsett resten av ingrediensene, senk varmen til lav og bland alt godt sammen. La det koke i 3-4 minutter til sausen tykner noe.
  4. Ha nudler og grønnsaker i serveringsskåler. Del anden i spisestore deler og topp over nudelen. Ha ønsket mengde med saus og dryss gjerne over med litt hakket vårløk og ristede sesamfrø om ønskelig. Nytes varm.

TIPS:

  • Ferdig krydret roasted duck kan kjøpes fra frysedisken hos diverse asiatiske matbutikker. Steketiden kan variere fra ulike merker så bruk gjerne tiden som står på pakken.
  • Jeg foretrekker hoisinsaus fra merket Flying Goose fra asiatiske matbutikker. Bruker du andre merker kan du smake.
  • Andre grønnsaker som brokkoli, brokkolini, blomkål, bok choy og lignende kan også brukes.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*