En deilig kombo som er hverken tidskrevende eller vanskelig å lage 🙂 Denne kan også serveres med ris eller en god salatblanding til! Perfekt sommermat med nydelig søte og salte smaker sammen med ovnstekt and og hoisinsaus til.
Ingredienser for 4 porsjoner
600 g roasted duck (les tips)
300 g bok choy/ kinesisk brokkoli
Nudler for 4 porsjoner (eggnudler, longevity eller andre typer)
- SAUS
2 fedd hakket hvitløk
1 dl hoisinsaus
1 dl vann
1 ss olje
1 ss soyasaus
1 ss østerssaus
2 ts sukker
1 ts sesamolje
FREMGANGSMÅTE:
- Forvarm ovnen på 200 grader på over og under varme. Brett og legg den tinte anden ut på et kledd stekebrett. Stek midt i ovnen på ca. 25-30 minutter til skinnet blir sprøtt. Her kan tiden variere etter hvilke merker du bruker.
- I mellomtiden, kan du koke nudler, dampe eller koke grønnsaker og lage sausen.
- Fres hvitløk sammen med olje på middels høy varme til den er gyllenbrun. Tilsett resten av ingrediensene, senk varmen til lav og bland alt godt sammen. La det koke i 3-4 minutter til sausen tykner noe.
- Ha nudler og grønnsaker i serveringsskåler. Del anden i spisestore deler og topp over nudelen. Ha ønsket mengde med saus og dryss gjerne over med litt hakket vårløk og ristede sesamfrø om ønskelig. Nytes varm.
TIPS:
- Ferdig krydret roasted duck kan kjøpes fra frysedisken hos diverse asiatiske matbutikker. Steketiden kan variere fra ulike merker så bruk gjerne tiden som står på pakken.
- Jeg foretrekker hoisinsaus fra merket Flying Goose fra asiatiske matbutikker. Bruker du andre merker kan du smake.
- Andre grønnsaker som brokkoli, brokkolini, blomkål, bok choy og lignende kan også brukes.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu